Meer recepten met:  [w......] Terug   Index
 

WORTEL - CITRUSWIJN

 
 
Rosé tafelwijn halfzoet
per 4.5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Wortelen (verse) 3000 gram.
  Sinaasappels 4 stuks.
  Citroenen 4 stuks.
  Rozijnen 250 gram.
  Basterdsuiker (lichte) 1800 gram.
  Tannine 2 gram.
  Zwarte peper 7 gram.
  Gist en gistvoedingszout  
  Campdentabletten (sulfiet)  

  • Was de wortelen goed schoon maar schrap ze niet, verwijder de uiteinden. Rasp de wortelen en doe ze met 6 liter water in een pan. Breng dit aan de kook en laat dit 40 minuten doorkoken.
  • Zodra dit is afgekoeld uitpersen en de most in een gistingsvat doen.
  • Voeg de suiker toe en roer tot de suiker geheel is opgelost.
  • Schil de sinaasappels en de citroenen en pers ze uit. Voeg de schillen en het sap van de sinaasappels en de citroenen toe samen met de gehakte rozijnen, de tannine, de gist, het gistvoedingszout en de zwarte peper. Roer alles goed door.
  • Dek de emmer af. Laat de most twee weken gisten, geregeld doorroeren. Hierna zeven en overbrengen in een gistingsfles met waterslot.
  • Als de gisting is gestopt overhevelen en een sulfiettabletje toevoegen.
  • Hierna overhevelen als de wijn helder is, daarna nog twee keer om de drie maand.
  • Bottelen en nog minstens 6 maand op de fles laten rijpen.
  •  
    Meer recepten met:  [w......] Terug   Index