Dierenkaart 1: Alf

Komt alleen in Engeland en Ierland voor, De Alf heeft een flauw gevoel voor humor en vindt het leuk andere dieren en mensen te laten struikelen  of pijn te doen.

Dierenkaart 2: Doxy

Wordt soms voor fee aangezien. Doxy valt aan als je in de buurt van de struiken komt waarin hij nestelt. Bijt dan met zijn scherpe en giftige tanden.

Dierenkaart 3: Boomtrul

Is goed in het ontwijken van spreuken. Valt aan als je in de buurt komt van de boom waar hij woont. Deze bomen staan beter bekend als Wiggenweldtakbomen.

Dierenkaart 4: Billywig

De Billywig heeft lange slingerende angels. Als je geprikt wordt, word je duizelig en gaat daarna zweven. Billywig-angels worden in vele toverdranken gebruikt.

Dierenkaart 5: Kabouter

De (tuin)kabouter is een plaag: hij haalt tuinen overhoop en pest de eigenaar vna de tuin. Hij kan verwijderd worden door hem aan zijn benen rond te slingeren en dan over het tuinhek te gooien.

Dierenkaart 6: Reuzeninktvis

De nachtmerrievoor zeelui en zwemmers bij Zweinstein. Heeft echter ook aardige kanten. Hij helpt soms mensen in nood die dreigen te verdrinken.

Dierenkaart 7: Mantichora

Een zeer zeldzaam en gevaarlijk beest. Hij zingt zachtjes als hij zijn prooi verslindt. Zijn angel is dodelijk.

Dierenkaart 8: Eenhoorn

Is erg schuw tegenover mensen en hij laat zich ook eerder aan heksen zien dan aan tovenaars. De eenhoorn is goed in het ontwijken van spreuken en zijn bloed heeft magische eigenschappen.

Dierenkaart 9: Trol

Komt voor in bergachtige gebieden. Een trol is erg dom en agressief. Pas op voor trollen, want ze proberen iedereen die in hun buurt komt neer te knuppelen

Dierenkaart 10: Streeler

De streeler is een grote oranje slak die je alleen met beschermende handschoenen kunt aanraken.

Dierenkaart 11:

Paarse Reuzenpad

Houdt van dode vliegen en andere insecten,.Hij heeft een lange groene tong.

Dierenkaart 12:

Tweestaartige Salamander

Te koop bij de Betoverende Beestenbazaar op de Wegisweg. Zwemt altijd rond en is dol op algen.

Dierenkaarten uit Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Dierenkaart 13: Labratekkel

Een grote spookachtige hond die leeft in het Verboden Bos, in roedels of alleen.

Dierenkaart 14: Kelpie

Waterdier. Als een mens in zijn buurt komt knielt de Kelpie en nodigt hem uit op zijn rug te gaan zitten. Dan sleurt hij de persoon  mee het water in en eet hem daar op.

Dierenkaart 15: Feniks

Zachtaardige vogel die enorm oud kan worden omdat hij weer herboren wordt door  in brand te vliegen. Zijn lied heeft magische krachten en zijn tranen kunnen wonden genezen.

Harry Potter  beginpagina

Encyclopedie der

Potterologie

Wat wil je zien?


Index  *  Kaart 1-16  *  Kaart 17-32  *  Kaart 33-48  *  Kaart 49-64  *  Kaart 65-80  *  Kaart 81-96  *  Kaart 97-101  * 

Extra tovenaarskaarten spel 3  *  Dierenkaarten  *  Reuzen- en vampierenkaarten  *  Kobolden- en feeksenkaarten  *  Drakenkaarten