18-06-2005

Het zinloos geweld tegen homo's in Amsterdam is er blijkbaar bij ingeschoten. Geen eervolle vermelding - terwijl die volgens berichten buiten de Reguliersbree (of dwars of gracht of beide) tamelijk vogelvrij zijn. Zal in mijn vakantie aandacht hebben gehad.
Nu zijn het de rappers die elkaar niet alleen verbaal in de haren gaan. Nota bene de hypocrieten van "zinloos" weten het nieuws te halen als ze mot krijgen met een collega die zinloos van nieuwe tekst heeft voorzien. Het werd er inderdaad niet beter van - en best was het al niet - maar om dan maar meteen een potje te gaan matten.

9-04-2005

Al een tijdje de indruk dat het zinloos geweld is vervangen door het geweld van allochtonen <> autochtonen. Ook een vorm van zinloos natuurlijk, alleen het wordt anders benoemd en licht hier nu ook de focus van de journalistiek.
En heb je problemen om je programma te vullen, dan help je toch een handje: gisteren in Den Bosch de vlam in de pan nadat voor een televisie-uitzending de boel heerlijk werd opgefokt in een achterstandswijk ("journalistiek"noemden de makers dat om vervolgens de vermoorde onschuld te spelen toen de vlam in de pan sloeg en het huis van ?pedofiele buurtbewoner het moest ontgelden.

9-11-2004

Lang heb ik mezelf wijsgemaakt in een redelijk beschaafd land te wonen. Ok, er worden weleens wat mensen op rare gronden opgepakt en mensen met een grote bek of beurs kunnen zich wel erg veel permiteren en de moord op Fortuijn was gelukkig een verdwaalde gek, maar ondertussen is dit niet meer vol te houden. Vol verbazing hoor ik aan wat er elke dag gebeurd, hoe provocaties elkaar opvolgen, gebouwen worden vernield en politici opportunistisch proberen hier hun voordeel mee te doen

2-11-2004

Een luidruchtig aanhanger van het vrije woord is vandaag stil gemaakt. Je hoeft het niet met de Van Gogh's, Fortuins, Hirsi Ali's, Wildersen etc. eens te zijn. Je hoeft ook niet alles te pikken, maar bedreigen met dood en daad bij het woord voegen. Theo wordt vast een heilige, zeker in de ogen van heel veel mensen wiens mening hij nu juist niet verkondigde, zeker nu het een moslim blijkt te zijn die hem vermoordde.
Geweld tegen andersdenkenden maakt boos en verdrietig. Ik ben benieuwd wat we nu weer voor creatieve oplossingen voor deze problematiek te verwachten hebben.

30-9-2004

Ander zinloos (staats-)geweld: de manier waarop de politie vermeende terroristen meent te moeten oppakken. Toppunt is het onschuldige Marrokaanse gezin in Utrecht. Natuurlijk hebben rechtgeaarde Nederlanders niets te vrezen (hoewel: wie bepaald wat rechtgeaard is??), maar elke anonieme/ongefundeerde beschuldiging kan voor buitenlanders, zeker als het moslims zijn, tot gevolg hebben dat ze zomaar worden opgepakt en verhoord. Bij voorkeur wordt en passent het huis ook nog even verbouwd.

14-9-2004

In de Verenigde Staten laat het congres (o.l.v.) Bush een wapenwet verlopen.
Hierdoor is het nu weer mogelijk om zonder al te veel problemen automatische geweren zoals uzi's (?), kalashnikovs etc. te kopen. Je hoeft niet helderziend te zijn om de volgende massamoord in een winkelcentrum, kantoor of school door de een of andere geflipte gek te voorspellen.
Ik snap ook wel dat de oorlog tegen het terrorisme belangrijker is en dat een gemiddelde terrorist tegenwoordig toch echt wel met vrachtwagens vol springstof aan komt rijden en dus dit soort wapens niet meer nodig heeft...

27-7-2004

Zojuist een klein berichtje gemaakt voor de regionale pers om 10 augustus even onder de aandacht te brengen. Een bescheiden gebeurtenis wat ons betreft, maar wel triest dat 6 jaar later er nog altijd geen oplossing is van de wijze waarop en door wie Nicky om het leven is gebracht. Het zal wel bijna bij toeval moeten gebeuren en dan is het niet te hopen dat het een type als Dutroux of Fourniret blijkt te zijn. Types die jaren ongestoord hun gang konden gaan omdat allerlei mensen niet opletten.

4-5-2004

VDAMOK nr.1 2004 brengt opnieuw de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking onder de aandacht. Ongelooflijk hoe geld van ontwikkelingssamenwerking wordt gebruikt om militaire activiteiten te bekostigen. Jawel, een vredesoperatie mag uit die pot. Want als het niet veilig is in een land of gebied dan kunnen we daar vervolgens niet aan het ontwikkelen slaan.
Bezuinigen op defensie is zo wel simpel: omdat we onze soldaten voornamelijk inzetten voor vredesoperaties in minder ontwikkelde landen (anders hoefden we daar geen vrede te komen stichten) kunnen we heftig op defensie bezuinigen en vervolgens toch het apparaat in stand houden door dit te laten bekostigen vanuit ontwikkelingssamenwerkings-gelden. En dan elke keer maar weer trots verkondigen dat we maar liefst 0,5 (of in die buurt) van ons BNP of een andere onduidelijke grootheid besteden aan ontwikkelingssamenwerking.

8-3-2004

"De kleine Hitler had niet veel stemmen, maar geweld werd respectabel, vervolgens georganiseerd, werd nog respectabeler en op een gegeven moment krijg je een niet te houden doorbraak. Je moet daar alert op zijn. Zeker als een aantal van onze westerse leiders laat zien dat geweld als conflictoplossing een respectabel antwoord is. Een oorlog gaan voeren terwijl de grondslag voor die oorlog absoluut betwist is." (Kees Schuyt in VN 21-2-2004)

8-3-2004

Verbazingwekkend verhaal in VN over de Marokkaanse jongen die in Venlo René Steegmans doodsloeg. Ontdaan van de opwinding van het moment wordt een verhaal geschetst van een heleboel toevalligheden die culmineren in een klap die René Steegmans fataal werd.
Wat er echt gebeurd is weet ik niet, dat de betreffende knaap geweld gebruikte is niet goed te praten, maar het beeld uit de VN-reportage is dat media en zinloos geweld-beweging met de gebeurtenissen op de loop zijn gegaan en een ongelukkig incident hebben opgeklopt tot het zoveelste zinloos geweld-slachtoffer.
Wat wil je geloven???

6-1-2004

Het nieuwe jaar begint met een nieuwe website onder de naam Heibloem. Een oud dorpsbewoner heeft nog enkele appeltjes te schillen met een aantal andere (oud-)dorpsbewoners. Omdat één van de vermeende verdachten in de moord op Nicky één van deze appelschillers is, wordt in de aankondigingen nu gedaan alsof deze oude koeien nieuwe feiten brengen.
Na de uitzendingen van Peter R. de Vries valt, zelfs voor een niet-ingewijde, te verzinnen wat er nu weer aan het licht gaat komen. Ik denk niet dat ik de maker van de site ga betalen om de inhoud te mogen bekijken.

30-12-2003

Nooteboom's Rituelen maar eens herlezen om te zien of die P.C. Hooftprijs een beetje terecht is. Het boek is beter dan ik me herinner
"'Veertig,' zei hij, 'is de leeftijd waarop je alles voor de derde keer moet doen of gaan studeren voor kwaadaardige oude man,' en hij had tot het laatste besloten."
"Als Sartre zegt, de mens is op de wereld gegooid, hij is alleen, er is geen God, wij zijn verantwoordelijk voor wat we zijn, wat we doen, dan zeg ik JA. ...
Maar als hij mij vraagt om ook verantwoordelijk te zijn voor de wereld, voor de anderen, dan zeg ik NEE! Nee. Waarom zou ik dat doen. "Als de mens zichzelf kiest, kiest hij alle mensen." Waarom?

14-12-2003

Mordor is gevallen, Sauron verslagen.
Korte teletekstberichten over mijn scherm volgen elkaar op: Tolkien wint publieksprijs en Saddam gepakt. Ineens is me duidelijk waar het wereldbeeld van George Bush vandaan komt met beeldspraken als "het rijk van het kwaad"...

7-11-2003

Persoonlijk. Vreemde gewaarwording: ineens geconfronteerd met een ver weg verleden. Raak ik helemaal van de kaart, terwijl hiervoor volgens mij geen reden is. Wat ik me herinner is dat er alleen heel veel belofte in deze verliefdheid zat, maar dat het vooral een kwestie was van foute timing.
Waarom raakt me dit zo? Omdat ik zoveel ben vergeten? Omdat het bij belofte is gebleven? Of zijn dit de echo's die je doen beseffen dat je steeds minder toekomst hebt en steeds meer verleden.

9-6-2003

De afgelopen periode weer een aantal malen het genoegen gesmaakt om door de schrijvende pers te worden geciteerd. In alle naiviteit denk je op een bepaald moment een onschuldige opmerking te maken en vervolgens tref je deze weken later in een andere context aan.
Voor de volgende keer dus voornemens gemaakt en opnieuw zal de journalist het verhaal maken dat hij/zij vooraf in het hoofd had.

12-4-2003

Mede ook voor JP Balkenende dit citaat van Henry de Montherlant:
'Het feit niet na te denken alvorens tot handelen over te gaan wordt geprezen onder de naam van "besluitvaardigheid".'

2-4-2003

Verjaardag, vakantie en verbouwing. De 3 v's die me al weken van het bijhouden van deze site afhouden. De wereld staat in brand - tenminste in Irak, maar ook Afghanistan blijft smeulen en ik durf te wedden dat er overal heel veel gebeurd dat we nu niet meekrijgen omdat de hele wereld gefocust is op wat zich in Irak afspeeld.
Als de rookwolken zijn opgetrokken blijkt ineens dat er geen blanke boer meer in Namibië zit of is Colombia in een heftiger burgeroorlog verwikkeld, of Indonesië, de Korea's, Pakistan etc. etc.

5-2-2003

Nog altijd proberen VS en bondgenoten een aanval op Irak te verkopen als "zinvol geweld". Indien ze alleen Saddam zouden treffen lijkt me dat te verdedigen, maar zoals het ernu naar uitziet zal dat voornamelijk slachtoffers kosten onder de burgerbevolking - en die zegt men juist te willen helpen.
Lang kan het overigens niet meer duren nu de Amerikaanse economie maar niet wil aantrekken. Er is dringend behoefte aan goedkope olie en een motor voor de economie. Waarom zou dat niet opnieuw de wapenindustrie zijn?

19-12-2002

Boffen vandaag: 2e kamer op tv naar aanleiding van het rapport over de beveiliging van Pim Fortuin. Er blijkt niets veranderd in Den Haag. Ministers zeggen niet wat ze denken - en zeggen ze het één keer wel, dan zeggen ze de andere dag sorry en gaan over tot de orde van de dag.
Als daar onze normen en waarden vandaan moeten worden voorgekookt komt het niet meer goed met dit land: we zeggen niet de waarheid en als we het een keer wel doen is het een halve..... Zijn we eenmaal weg dan mogen we uit de school klappen hoewel we vooraf hebben beloofd dat niet te doen.

01-12-2002

Ruim 2 jaar heb ik deze site. Het eerste jaar had ik gemiddeld 2 à 3 bezoekers per dag, waarvan waarschijnlijk het grootste deel van de hits door mijzelf werd veroorzaakt, want mijn homepage is mijn startpagina. Voor het overige vrienden, kennissen en een enkele via via in Nicky geïnteresseerde. Af en toe een uitschieter, maar sinds Rene Verstegen in Venlo werd doodgeslagen heb ik gemiddeld ruim meer dan 10 bezoekers die gezien de herkomst niet meer tot de kennissen gerekend kunnen worden.
Waarschijnlijk veel scholen die zich met zinloos geweld bezighouden.

26-11-2002

In Goirle wordt een jongen, terwijl hij weerloos op de grond ligt, overreden door een Jeep. De knaap was tijdens een dropping op privéterrein terecht gekomen waardoor er alarm was afgegaan.
De bestuurder van de Jeep verklaarde later dat hij dacht dat er stropers op het terrein waren. Alsof je stropers wel mag doodrijden....

24-11-2002

Tot nu toe was de site nogal feitelijk/voorzichtig. Hoogste tijd om hier eens wat persoonlijke meningen/observaties aan toe te voegen. In tijden waarin kroegpraat omgezet wordt in politiek kan mijn mening er ook nog wel bij!.
Overigens is het wel opvallend is dat er maar één geval van zinloos geweld nodig is om de politici weer allerlei ongenuanceerde dingen te horen roepen. Het gaat weer tot en met de invoering van de doodstraf aan toe. Typisch gevalletje van zinloos verbaal geweld.