Limburgs Dagblad

Gedenkteken voor Nicky
Brunssum/Heibloem - In alle stilte is gisteren op de Brunssummerheide een gedenkteken onthuld ter nagedachtenis aan Nicky Verstappen uit Heibloem. De jongen werd daar in augustus 1998 vermoord teruggevonden nadat hij ís nachts verdween uit een scoutingkamp. Het zuiltje is tevens een protest tegen zinloos geweld.
Foto Andrea Beckers

In augustus vorig jaar werd in Heibloem al een eerste gedenkteken voor Nicky Verstappen geplaatst bij de kerk in het dorp. Bij de onthulling van dat bronzen monument, een halve bol met een aantal takken waarop vlinders zitten, werden toen 1100 ballonnen opgelaten.
Familieleden van Nicky en de gemeente Brunssum namen het initiatief voor het nieuwe gedenkteken op de Brunssummerheide, bij de plek waar Nicky in 1998 werd gevonden. Inmiddels loopt een nieuw onderzoek naar de onopgeloste moordzaak.

Dagblad de Limburger

Weer monument Nicky Verstappen

BRUNSSUM Op de Brunssummerheide heeft de familie van Nicky Verstappen samen met de gemeente Brunssum gisteren een monument onthuld. Het gaat om een gedenksteen als protest tegen zinloos geweld.

Het is het tweede monument voor de jongen. In zijn woonplaats Heibloem is een jaar na zijn dood ook een gedenkteken geplaatst.
De steen op de Brunssummerheide is neergezet in de buurt van de plek waar Nicky Verstappen bijna drie jaar geleden vermoord werd gevonden. Hij was op zomerkamp in het gebied.
Het monument is in onthuld in het bijzijn van vertegenwoordigers van de gemeente, familie, vrienden en kennissen van de familie Verstappen. Het is een steen van ongeveer een meter hoog waarin een tekst van Nicky en een tekst tegen zinloos geweld zijn verwerkt.
Volgens burgemeester F. Jacobs van Brunssum was het neerzetten van de gedenksteen een initiatief van de familie. Ruim een jaar geleden is hij door hen benaderd. "De familie wilde graag een monument hebben de op plek waar Nicky vermoedelijk zijn laatste uren heeft doorgebracht. Wij hebben dat initiatief ondersteund.'
Zowel voor de familie van Nicky als voor Jacobs was de onthulling een emotioneel moment. "Ik kan nog steeds heel opstandig worden als ik eraan denk hoe zoiets heeft kunnen gebeuren. En hoe het mogelijk is dat de dader nooit is opgespoord. De man of vrouw die dat gedaan heeft loopt nog vrij rond. Het kan morgen weer gebeuren.'