<

Venlonaar (22) klinisch dood na mishandeling

Een 22-jarige inwoner van Venlo die dinsdag in zijn woonplaats ernstig werd mishandeld, is in het Radboudziekenhuis in Nijmegen klinisch dood verklaard. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt. Hij werd mishandeld door een of twee plaatsgenoten.

De man sprak op de parkeerplaats van een supermarkt twee 18jarige jongens aan, die op een scooter onverantwoord rijgedrag hadden vertoond. Daarop kreeg de 22jarige man een aantal klappen op het hoofd waarbij hij ernstig letsel opliep en per traumahelikopter naar Nijmegen moest worden vervoerd.

De politie arresteerde de twee verdachten in de supermarkt. Hen wordt doodslag ten laste gelegd. Uit onderzoek moet blijken of een of beide mannen de fatale klappen hebben uitgedeeld. De politie LimburgNoord heeft een recherchebijstandsteam van twintig man geformeerd.

 

Artikel uit Dagblad De Limburger van 23 oktober:

"Heb een beetje respect voor oudere mensen.' Dat simpele zinnetje werd een jongeman in Venlo gisteren bijna fataal. Voor de supermarkt Jan Linders in de Sinselveldstraat in Venlo-Zuid werd hij in elkaar geslagen en geschopt nadat hij tegen twee achttienjarige jongens op scooters had gezegd dat ze niet zo dicht langs een vrouw moesten rijden.

Een van de scooterrijders stapte daarop af en begon meteen te slaan, zeggen ooggetuigen. Door de vele klappen verloor de man het bewustzijn en zakte op de grond, waarna hij nog enkele malen werd getrapt. Toen de man zwaargewond bleef liggen, gingen de scooterrijders de supermarkt in, volgens omstanders om boodschappen te doen. Daar zijn ze door de politie aangehouden.

Twee ambulances en een traumahelikopter kwamen het slachtoffer hulp verlenen. De traumaheli van het Nijmeegse Sint Radboud ziekenhuis landde even na vieren op het kruispunt Roermondsestraat-Zuid Singel. De zwaargewonde man die op straat was geholpen door ambulancepersoneel, kon toen per ambulance naar de traumaheli worden gebracht, waar hij verder werd behandeld. Met zwaar hoofdletsel is hij naar het Sint Radboud gebracht. Zijn toestand is kritiek, zegt de politie.

En van de ooggetuigen stond ernaast toen het gebeurde. Met tranen in z'n ogen vertelt hij zijn verhaal. Zijn naam durft hij uit angst niet te zeggen. "De vrouw stond net als ik boodschappen op haar fiets te laden. Er kwam een scooter heel dicht langs haar gereden. Die jongeman zei er wat van, dat een beetje respect voor oudere mensen wel gepast was. Daarop stapte n van die jongens van z'n scooter af en begon die man te slaan. De andere jongen op de scooter zei er wat van, maar kreeg ook een klap. Die jongen ging gewoon door met slaan.'

Ingrijpen? Dat durfde de man niet. Hij probeerde alarmnummer 112 te bellen, "maar ik was zo hevig geschrokken dat ik de telefoon niet van het slot kreeg'. Ook andere omstanders deden niks, zeggen ooggetuigen.

Intussen zakte het slachtoffer ineen op de parkeerplaats voor de supermarkt. "Ik hoorde iets knappen', zegt de man die het van dichtbij heeft gezien. "Toen de man op de grond lag, begon de dader hem te schoppen. Hij hield niet op.' Pas toen het slachtoffer buiten bewustzijn op de grond bleef liggen, stopte de jongen.

<