De Zeeuwse families Faas en Bakker

Het voorgeslacht van mijn moeder komt uit Zeeuws-Vlaanderen. Haar vader Pieter Faas werd in 1875 te Zaamslag geboren. Hij trouwde in 1903 te Terneuzen met Santina Bakker, afkomstig uit Terneuzen en daar in 1875 geboren.

Pieter Faas

Santina Bakker

Sinds een aantal jaren staan de families Faas en Bakker op deze website.Van beide families is thans redelijk veel bekend en na grondig onderzoek voor publicatie geschikt gebleken. Daarbij moet worden aangetekend dat gegevens van vˇˇr 1800 voor wat betreft Zaamslag en Terneuzen sinds 1940 nauwelijks of niet meer beschikbaar zijn. De doop- trouw- en begraafboeken van vˇˇr 1800 zijn aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, door oorlogsgeweld van het Duitse leger verloren gegaan. Oude archieven van een groot aantal plaatsen gingen door brand definitief verloren; met name een groot aantal plaatsen in Zeeuws-Vlaanderen was hiervan het slachtoffer.

Door op een naam in de linker kolom te klikken komt u op de pagina van de betreffende familie terecht. Mist u de navigatiebalk aan de linkerzijde, klik dan eerst op . U kunt dan altijd verder navigeren op deze website. Wat doet de naam Balkenende in de linker kolom? Is dat ook nog familie? Met een een klikje komt u er meer over te weten.

Op de pagina Nieuws wordt steeds melding gemaakt van aanvullingen en wijzigingen, die regelmatig plaats vinden.

Waar mogelijk zijn de pagina's van foto's voorzien. Een fotoalbum van mijn grootouders, met daarin ruim zeventig foto's uit het begin van de twintigste eeuw is in mijn bezit. Helaas kon slechts een klein aantal van een naam worden voorzien. Daarom zal te zijner tijd een aparte fotopagina in deze website  worden opgenomen, met alle niet ge´dentificeerde portretten.

Als u wilt reageren dan kan dat het snelst en goedkoopst via mijn e-mail. U komt er door in de linker kolom op de postbus te klikken. U kunt natuurlijk ook de telefoon grijpen of een brief sturen naar het onderstaande adres.

Jan Kuitert

 

Jan Kuitert 

Buntgrasbeemd 4

5551 HA Valkenswaard

Nederland 

Telefoon: 040 - 2046832

  Oedipus II  ę Jan Kuitert, Valkenswaard 16 mei 2007