Thuis

Genealogie

Familie De Vries

Familie Freisen

Hier volgt de genealogie van de familie De Vries.
 
Het Nederlandse verhaal begint bij Johannes de Vries, die in de kerkregisters ook vermeld wordt als Johannes de Vries bij 't Vossegat. Voor de persoonsgegevens uit deze periode zijn we nog helemaal afhankelijk van de kerkregisters. In 1811 wordt de burgelijke stand ingesteld.
Vanaf hier worden, voor zover bekend, ook de getuigen vermeld die bij het aangeven van een geboorte, overlijden of huwelijk aanwezig (moeten) zijn. Voor zover de namen leesbaar zijn, worden ze ook in de parenteel vermeld.
 
Ofschoon de familie zich in de tweede helft van de negentiende eeuw sterk uitbreid, is in dit familieonderzoek vooral gekeken naar de tak van Johannes Andreas Stephanus de Vries (geb. 13-1-1893). Voor zover bekend hebben we ook gekeken naar andere nakomelingen van Hermanus de Vries (geb. 27-9-1854).
 
Opvallend zijn de huwelijken van de zussen Maria Catherina (geb. 22-1-1850) en Jacoba de Vries (geb. 22-11-1852). Zij trouwen respectievelijk met de broers Felix Andreas Heeger en Johannes Andreas Stephanus Heeger. De voornamen die bij de familie Heeger gebruikt werden, zullen we in latere generaties nog tegenkomen.
 
Ook de familie Brenninkmeijer komt tweemaal voor in de stamboom van de familie De Vries (in opeenvolgende generaties). Dit is dus de reden waarom we ook deze familie (voor zover noodzakelijk) in deze stamboom vermelden. Het lijkt overdreven om dit feit te vermelden, maar er is hier waarschijnlijk een duidelijke aanwijzing waarom de dochters van Johannes Andreas Stephanus de Vries op jonge leeftijd zijn overleden ten gevolge van een (erfelijke) nierziekte.