Tayatha is de:

Medicijn Boeddha mantra

HET CRANIO SACRAAL RITME: HET RITME VAN DE ZIEL

 

In het centrum van de hersenen zit een soort zeefje. Het bloed dat hier doorheen stroomt wordt hersenvocht. Door de aanmaak van dit hersenvocht stijgt de druk in het vlies (dura mater) dat zich in de schedel bevindt en doorloopt in het wervelkanaal tot het sacrum (heiligbeen). Bij een bepaalde druk openen zich aan de buitenkant van de schedel een soort sprinklertjes, waardoor de druk weer afneemt.

Door deze drukverschillen bewegen de schedeldelen en de wervels ten opzichte van elkaar. Er ontstaat een ritme: het Cranio sacrale ritme.

Dit ritme is zeer subtiel en is overal in het lichaam te voelen. Voor iedere persoon is de aard van dit ritme uniek, als een vingerafdruk of een handschrift. Het ritme leeft.

Net zoals de ademhaling en het hartritme past het zich aan. Of liever gezegd het gaat met je mee. Zo kan het sneller bewegen als de geest actiever is of zelfs tot een minuut stil staan als er diepe ontspanning is: het Still Point.

Een ander fenomeen is dat het ritme zijn weerslag heeft op heel het lichaam. Via het zenuwstelsel wordt het ritme overgedragen aan spieren, organen en de ledematen.

Verstoringen van het ritme

De subtiele kracht van het Cranio Sacrale ritme is onderhevig aan veel invloeden die het ritme doen veranderen. Het lichaam is daarop ingesteld en kan veel verduren. Invloeden zoals langdurige spanningen en fysieke trauma's kunnen de bewegingsvrijheid van het ritme beperken. Ziekte en verstoring van het ritme zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

 

CRANIO SACRAAL WERK.

 

Cranio Sacraal werk is een manuele techniek (met de hand) die bestaat uit het luisteren, volgen en daar waar nodig is het stimuleren van het ritme.

Traditionele technieken houden zich voornamelijk bezig met de schedel (cranium), de wervelkolom en het heiligbeen (sacrum). Het werk is echter niet beperkt tot alleen deze gebieden. Want overal waar ritme is, kan worden gewerkt.

Het effect van het werk is tweeledig. Er worden voorwaarden geschept voor herstel. Pijn en ernst van ontstekingen kunnen ter plaatsen afnemen. Het kan daarnaast mensen een ervaring geven van diepe rust en geestelijk herstel. Tijdens de behandeling kan je in een zeer diepe ontspanning komen, vergelijkbaar met een diepe slaap, waarbij jouw lichaam zijn energie volledig kan gebruiken voor herstel op celniveau. Het hersenvocht bevat de benodigde stoffen/informatie voor de regeneratie van lichaamscellen.

Door de subtiele aanraking is Cranio Sacraal werk vrij van pijn.

Doordat het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt aangespoord, wil er nog wel eens een begin verergeringen ontstaan. Het lichaam lost die zelf weer op, meestal binnen enkele dagen.

 

WELKE KLACHTEN KUNNEN MET CRANIO SACRAAL THERAPIE WORDEN BEHANDELD?

Pijn, rugklachten, gewrichtsklachten, whiplash, hoofdpijn, migraine, vermoeidheid, oogklachten, chronische klachten, tenniselleboog, problemen met neus en voorhoofdsholte, tand- en kaak problemen, spanningen, slapeloosheid, piekeren, angst, verdriet, moeilijkheden met loslaten, depressief gevoel, klachten tijdens en na de zwangerschap en huilbaby's.

 

Draag bij de behandeling soepele, niet knellende kleding; T-shirt en trainingsbroek.

Wagnerplein 24 Leiden

Opleiding: PEIRSMAN CRANIO SACRAAL ACADEMIE

Website: http://http://www.pcsa.nu/cranio-sacraal.html

 

 

Telefoon : (071) 5288895

Mobiel    : 06 30300797

E-mail: jbjm.goddyn@hccnet.nl

Cranio Sacraal praktijk Tayatha

Vanuit de stilte contact maken met:  * Je Oorspronkelijke Gezondheid *

Jos Goddijn

Behandelingen ook s’avonds en bij u thuis.