[Centraal Wonen, anders wonen, iets voor jou?]

Centraal Wonen Opaalstraat Nijmegen[info knop] [links knop] [openbaar vervoer knop]

De ideale buurt!

Wie wil er niet wonen in een buurt waar je nog iedereen kent, waarin je zelf je buren kunt kiezen, waarin je naast je privé-ruimte gebruik kunt maken van gemeenschappelijke ruimten en voorzieningen? Waar persoonlijk contact, sociale veiligheid en de mogelijkheid om dingen samen te doen hand in hand gaan met de vrijheid om je eigen gang te gaan.


Centraal Wonen maakt dit mogelijk!

In het Centraal Wonen project aan de Opaalstraat in Nijmegen is dit mogelijk. Hier geven de bewoners zelf invulling aan hun directe woonomgeving. Zij beheren de gezamenlijke ruimtes, tuin en andere voorzieningen. Er zijn veel gezamenlijke activiteiten mogelijk: van samen eten, koffie drinken en swing/kroegavonden tot georganiseerde spelletjesavonden, dauwtrappen, tuinwerkdagen, feesten en Sinterklaasfeest voor kinderen.


Zo ziet het eruit aan de Opaalstraat.

Het project bestaat uit 48 zelfstandige woningen en een groepswoning met vijf kamers. De grootte varieert van woningen met één slaapkamer tot woningen met vier slaapkamers. Elke woning heeft een eigen keuken, douche en toilet. Per zes tot acht woningen is er een gezamenlijke 'huiskamer'. Daarnaast beschikken de bewoners over gezamenlijke wasmachines, twee badkamers met ligbad en een logeerkamer. Rond de woningen ligt een grote gemeenschappelijke tuin met speeltoestellen voor kinderen, een sportveldje, moestuinen en voorheen een ren met kippen en konijnen. In het project wonen kinderen en volwassenen, jongeren en ouderen, gezinnen en alleenstaanden, studenten, werkzoekenden en werkenden.


Centraal Wonen: leuk, anders, maar niet vrijblijvend!

Het Centraal Wonen project aan de Opaalstraat biedt een leuke en veilige woonomgeving, met allerlei extra voorzieningen. Om dit in stand te houden moet er veel werk verricht worden. Dit varieert van bestuurlijk werk tot allerlei praktische zaken, zoals tuinonderhoud. Om dit goed te laten verlopen is er een bewonersvereniging waar alle bewoners lid van zijn. Van alle bewoners wordt een actieve bijdrage, van minimaal twee dagdelen per maand, aan verenigingsactiviteiten verwacht.


Meer weten?

Heb je belangstelling voor deze manier van wonen? Of vragen? Stuur dan het ingevulde formulier naar ons op. Je geeft je dan op voor een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst met rondleiding (ongeveer één maal per twee maanden). Daar kun je je inschrijven op de wachtlijst voor een woning.

[brievenbus] Ons postadres is: Centraal Wonen Opaalstraat, Opaalstraat 170a, 6534 XP Nijmegen.
Als je ons een e-mail wilt sturen klik dan hier.
Het adres is: info@cwopaalstraat.nl

aantal malen bezocht: [teller]

laatst gewijzigd op 10 juni 2008

[Valid HTML 4.01!] [Valid CSS!]