Weer druk aan het repeteren voor optredens!! !

  Het Klarinet Choir van CKBDeMaagd

 

 

Laatste Nieuws


De Dirigent


Uit het Archief

Klarinetmuziek

veel meer klarinetmuziek

LINKS:

CKB DeMaagd (CKb)


Apollo Wissenkerke

Ons Genoegen Kapelle

St. Cecilia Stampergat

Harmonie Oranje Wouw

Gildezonen Roosendaal

blaasmuziek.pagina.nl

 

 

 

   

   

Het Klarinet Choir:

 
Het klarinet choir is in september 1999, onder leiding van Gerrit-Jan Verhage, van start gegaan met enkele bevlogen klarinetleerlingen van het Centrum voor de Kunsten te Bergen op Zoom. Al in het daarop volgende seizoen werden diverse optredens verzorgd, waaronder de try-out in het Markiezenhof te Bergen op Zoom en een optreden met klarinettisten van muziekvereniging “Ons Genoegen” uit Kapelle tijdens de koninginnedag 2002 te Kapelle (zld). Ook werden er succesvolle concerten gegeven tijdens de promotieweken van de “Zeeuwse Muziekschool” in Goes. (Dit op initiatief van Hans Hest, docent aan de Zeeuwse Muziekschool te Goes en Zierikzee en Trudie Stalpers-Smeets, docente aan het Centrum voor de Kunsten Roosendaal). Dit optreden kreeg een vervolg op 6 mei 2003 in Bergen op Zoom en op 26 juni 2003 in “de Kring” te Roosendaal. (Klik hiervoor een leuke link).

In februari 2006 is door het Klarinet Choir van CKBDeMaagd deelgenomen aan de klarinettendag in Zierikzee en kon met haar negen deelnemers het publiek zeer weten te boeien met twee door haar dirigent bewerkte muziekstukken.

Het Klarinet Choir van CKBDeMaagd was de hoofdschotel tijdens het concert voor het 250ste jubileumjaar van de Orde van Vrijmetselaren onder het Grootoosten der Nederlanden in het algemeen en het 240ste jubileumjaar van de Vrijmetselaarsloge L'Inséparable te Bergen op Zoom in het bijzonder in de mooie Hofzaal van het Markiezenhof te Bergen op Zoom. Het verzorgde optreden van het Klarinet Choir werd dan ook zeer gewaardeerd.

Het “Choir” bestond in seizoen 2015-2016 uit acht klarinetten (en eventueel een Bas-klarinet).