VIA FYSIEK
-introductie
-chi neng qigong
-weerbaarheidtrainingen
-trainers
-contact
-links
-introductie
-home
de Indianenscouts
-nieuws

De indianenscouts gaan op avontuur in het Berger Bos. Geinspireerd door onze voorouders die honderdduizenden jaren lang als jager-verzamelaar hebben rond getrokken, volgen we onze jagersinstincten. We werken met bogen, boemerangs, speren en atlatls (speerwerpers), we klimmen in bomen, zoeken eetbare planten, we sluipen, camoufleren, maken vallen en bouwen hutten. Iedere keer is het anders, afhankelijk van het jaargetijde, het weer, de energie van de kinderen en wat we zoal tegenkomen.

We werken vanuit het ervarend leren (coyote teaching), waarbij je leert door te doen en er bijvoorbeeld vaak achter zal komen dat samenwerken grote voordelen heeft.

We hebben de volgende indianenscoutactiviteiten: (klik op de activiteit voor meer informatie).

-Indianenscouts, iedere woensdagmiddag (8-12 jaar)

-Indianenscouts, maandelijks zaterdag (5-8 jaar)

-Indianenscout-feestjes

-Indianenscout zomerkamp

Ook verkopen we een aantal indianen-scout artikelen: Indianenscout-shop

-filmpje indianenscout testteam

Achtergrond

De inspiratie voor de indianenscouts komt voor een gedeelte via de amerikaan Tom Brown jr, die vanaf zijn zevende jaar is onderwezen door de apache (grandfather) Stalking Wolf. Een byzondere scout en sjamaan die de opdracht kreeg om gedurende zijn leven de kennis over de aarde van de amerikaanse natuurvolkeren te verzamelen om aan het einde van zijn leven te kunnen doorgeven. Mijn ervaring leert dat juist kinderen nog dicht bij de instincten van de jagers/verzamelaars kunnen komen en hun enthousiasme is de grootste bron van inspiratie!

 

-agenda