Notitie voor: Karel Bontekoe

Notitie voor: Karel Bontekoe

Karel is geboren om zeven uur in de avond, de geboorte aangifte geschiede om twaalf uur in de middag, getuigen bij de aangifte waren Jan van den Brink, van beroep Sergeant oud vierendertig jaren en Jan Scheere, van beroep Sergeant oud zesentwintig jarenbeide wonenede te Kampen.
Hij was Sergeant majoor in het 2e en later het 4e bat. van het 7e regiment infanterie, hij trouwde in Maastricht waar hij in garnizoen lag.

De afkondigingen van het huwelijk zijn geschied de eerste op zondag den tienden der lopende maand Novemberen de tweede op zondag daar aan volgende den zeventiende.
Getuigen bij het huwelijk waren: Wilhelmus Robijns, van beroep Segeant-Majoor oud veertig jaren, Donk Adolf Groenink, van beroep Sergeant-Majoor, oud zesendertig jaren, Johannes Regtering, van beroep Sergeant, oud vijftig jaren en Johan Armand Rudolph Haars, van beroep Sergeant, oud negenentwintig jaren. Zij waren allen in dienst bij zevende Regiment Infanterie.

Karel Bontekoe lag in verschillende plaatsen in Nederland in garnizoen.
Bij zijn huwelijk in Maastricht, vervolgens in Willemstad, Vlissingen, Leeuwarden en op 10 april 1858 verhuist het hele gezin vanuit Leeuwarden naar Hoorn.
In deze laatste plaats woonden zij vanaf 10-4-1858.
Bij het huwelijk van zijn zoon Hendrik Willem, in 1873, woonde hij met zijn vrouw in Overschie, hij was toen gepensioneerd.

Hij is overleden om half vijf in de namiddag in Heuzum nr. 101.
Zijn overlijden werd op 18 september 1876 door zijn zoon Hendrik Willem Bontekoe aangegeven.