Notitie voor: Maria Bontekoe

Notitie voor: Maria Bontekoe

In het extract uit het Doopboek der Nederlandsche Hervormde Gemeente te Leeuwarden staat, Op den 19 November 1848, is door Ds M. van Staveren in de Groote Kerk, gedoopt Maria - Geboren den 1 November1848. Dochter van Jean Willem Bontekoe en van Maria Adriana Hermanus. Voor Extract Conform Afgegeven door den Koster der Groote Kerk, belast met het aanhouden der Doop- Lidmaten - enTrouwboeken der Ned. Herv. Gemeente te Leeuwarden. T.H. Gatsonides.

Op 9 november wordt er door de buurtmeester van buurt OO afdeling 4, J.G.A. Fikkert verklaart, dat Maria Bontekoe geboren te Leeuwarden op de 1 november de jaars 1848 behorende tot de Hervormde Godsdienst, van beroep geen, binnen deze Stad verblijfhoudende sedert 4 november 1849 en thans woonachtig Tuinstraat Buurt OO no 235 de hulp van Doctor en Geneesmiddelen van Stadswege behoeft, als kunnende dezelve nog uit eigen middelen, nog van anderen erlangen.
De 11e november verklaart de Stads Medicnae-Doktor dat zij in zodanige omstandigheden verkeert, dat zij volstrekt behoeft in een der Gasthuizen van de Stad ter verpleging te worden opgenomen.

Maria is overleden in de voormiddag om een uur in het huis aan de Herengracht 70, zij woonde in de Nieuwe Looijersstraat