HomePage van Nico Valstar
Zo is het gekomen

Sedert de eerste PC die ik op mijn werk tegenkwam (een 8086 zonder harde schijf) dus de tachtiger jaren, heeft het computer gebeuren mij gepakt en het heeft me tot op heden niet losgelaten.

Het begon dus voordat Microsoft met de eerste windows kwam. In die tijd kon zowel de tekstverwerker (WordStar) samen met de bestanden die je daarmee maakt op een floppy en was een harde schijf van 20MB een hele grote. Ik heb derhalve die hele ontwikkeling meegemaakt.

Het logo rechts onderaan is van kindsaf mijn logo geweest. Een simpele samensmelting van de letters N en V.

Van het Platform Gehandicapten Beleid Lisse ben ik sedert de oprichting eind 1992 secretaris. Ik heb een website gemaakt voor dit platform en sedert december 2000 staat die op het net. Overigens heeft dit platform zijn langste tijd gehad. Het is zeer moeilijk mensen voor het werk van het platform warm te krijgen. De URL: www.platformlisse.nl

Het Filmhuis Lisse heeft sedert medio 2000 een website. Degene die die website had gebouwd en onderhield vertrok echter uit Lisse en er werd gezocht naar een opvolger. Iemand van het Filmhuis behoorde tot mijn kennissenkring en zo kwam de vraag bij mij terecht. Ge´nteresseerd? Kijk dan op www.filmhuis-lisse.nl
Inmiddels is ook dit weer afgebouwd, men wilde graag een ander beeld en de mogelijkheid dat meerdere mensen er aan kunnen werken. Derhalve een content management system. Maar gezien dat niet mijn ding is heb ik daarvoor bedankt en heeft men begin 2016 een nieuwe site en ik moet zeggen, die ziet er niet onaardig uit.

Sedert 2002 heeft het Museum de Zwarte Tulp een website die ook door mij is gebouwd Hij is te vinden onder de URL: www.museumdezwartetulp.nl. In het voorjaar van 2011 zou deze site een andere aanblik krijgen. Daar wordt door een ander aan gewerkt. Zodra die ander met de bouw klaar is trek ik me daarvan terug. Inmiddels is het 2014 en verzorg ik nog steeds de website en hoor steeds dat de bewuste persoon binnenkort met de site klaar is. Ik wacht intussen rustig af.
Vanaf 30 spril 2014 is de nieuwe site in de lucht. Ik heb er al op gereageerd met de mededeling dat hij er aardig uitziet, alleen dat ik de naast de laatste museumpraat de voorgaande uitgaven mis en dat de lijst met gildeleden sedert november vorig jaar niet is bijgewerkt. Op 3 mei waren zelfs de museumpraat en de gildelijst helemaal niet meer te zien. Het zullen nog wel kinderziektes zijn, maar na drie jaar had men toch meer kunnen verwachten.

Binnen het Museum de Zwarte Tulp zijn activiteiten gestart voor het behoud van bollenschuren. Mij werd verzocht voor die activiteit een website te bouwen. Dat is www.bollenschuren.nl geworden. Vanaf eind februari 2014 is deze site ook te benaderen met www.bollenerfgoed.nl. Recentelijk heb ik die site een ander aanzicht gegeven.

De contacten breidden zich verder uit en daardoor kwam het verzoek van de Vereniging Oud Lisse of ik ook voor hen een site wil opzetten en beheren. De site is inmiddels aangemaakt en op het net. Het is www.oudlisse.nl.

Inmiddels zijn er weer twee nieuwe site verschenen en wel www.seniorenraadlisse.nl en WMO-adviesraad Lisse.
Van beide raden ben ik lid namens de Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Lisse.
Op de www.seniorenraadlisse.nl staat ook de webversie van de informatiemap van de voorzitter van de Seniorenraad waar zo'n beetje alles in is te vinden op het sociale terrein.
Hoewel deze sites veronderstellen dat ze van de betreffende raden zijn is dat niet het geval. Ze zijn door mij opgezet, worden door mij betaald en voor de inhoud wordt ik niet door de raden aangestuurd, met uitzondering van de informatiemap.

Het kon natuurlijk niet uitblijven, er is nu ook site onder mijn eigen naam www.nvalstar.nl.

Het is tegenwoordig de tijd van Content Management Systems om websites tot stand te brengen. Ik doe het echter nog steeds met html php script etc. Ik wil nl. graag weten wat ik doe. Als het zover komt dat de systemen dusdanig worden dat je het inzicht kwijtraakt zal ik er waarschijnlijk mee stoppen. Ik ben nl meer ge´nteresseerd in de de manier waarop dan in het resultaat, hoewel dat laatste natuurlijk belangrijk is. Tot nog toe heb ik er nog steeds zin in hoewel tablets en smartphones niet zo mijn ding zijn.

Voor vragen en opmerkingen kunt een e-mail sturen naar n.valstar@hccnet.nl.
Copyright ę N.Valstar
Laatst gewijzigd 25 april 2016