Vragenrubriek Streekmuseum Hoeksche Waard


| Streekmuseum Hoeksche Waard | Genealogie Hoeksche Waard |
| Wegwijzer Genealogie | Archieven in Nederland |
| home | e-mail |

Inleiding

Driemaandelijks worden er vragen en antwoorden gepubliceerd in het Bulletin van het Streekmuseum Hoeksche Waard te Heinenoord. Deze vragen worden ook op onze site geplaatst. Daarnaast worden in het Bulletin ook de aanwinsten in de genealogische collectie van het Streekmuseum gepubliceerd.

Alleen vragen van vrienden van het Streekmuseum worden opgenomen in het Bulletin! Mocht u vragen hebben met betrekking tot de Hoeksche Waard en nog geen vriend zijn dan kunt u twee dingen doen:

Als u vriend wordt ontvangt u vier maal per jaar het Bulletin en heeft u gratis toegang tot het Streekmuseum Hoeksche Waard.

Antwoorden

Op de vragen, die in het Bulletin nr. 73 van april 1997 zijn geplaatst, zijn helaas geen reakties binnengekomen. De inzenders zijn daar inmiddels van op de hoogte gesteld. Voor sommige vragen lijken geen antwoorden te bestaan! Misschien worden er in de toekomst nog bronnen ontdekt die duidelijkheid kunnen verschaffen.

Nieuwe vragen

  1. Jacob Vermeulen, afkomstig uit 's-Gravendeel (1648), lidmaat te Cillaarshoek (1667), tr. met Pleuntje Dirks. Hij was een zoon van Willem Jans Vermeulen (Nieuw Bonaventura 1631) en Commerken Jacobsdochter Langen (overl. voor 1632, afkomstig van Charlois).
    Gevraagd het voorgeslacht van Willem Jans Vermeulen.

  2. Informatie gevraagd over personen met de naam Schilleman of met de naam De Deugd of over mensen die in enigerlei relatie stonden tot hen, allen levend in de 17e eeuw of eerder.

  3. Gerrit Pieters Broer (Broers, den Broeder), huwt voor 1759 met Adriaantje Jans (van der) Weide, gedoopt 11-07-1728 te Klaaswaal als dochter van Jan Thonis en Maartje Jacobs van Driel.
    Wie weet iets over de afkomst van Gerrit Pieters?

  4. Jacob van Driel, geb. Mijnsheerenland 22-3-1821, overl. ald. in 1862, had vijf kinderen: Johanna (overl. voor 1869), Marinus (geb. 1851), Tanneke (geb. 1854), Ewoud (geb. 1855) en Antoinette (geb. 1860).
    Wie weet iets over de verdere levensloop van Ewoud, Antoinette en Tanneke?

Dit waren alle vragen die nog "in voorraad" waren en dat betekent dat er op dit moment geen problemen meer liggen die nog geplaatst zouden kunnen worden.
U begrijpt dat voor de verdere voortzetting van deze rubriek nieuwe vragen nodig zijn! Deze vragen hoeven niet per se te gaan over genealogie, maar kunnen ook over een bepaald huis, een bepaalde gebeurtenis of een volksverhaal gaan. De enige voorwaarde die de redactie stelt is dat er een binding met de Hoeksche Waard is! Voor reacties op de bovenstaande problemen kunt u reageren aan het adres van het Streekmuseum onder vermelding van "Vragenrubriek" en het nummer van de vraag.

P.W. van Hulst
Ruigoord 133
3079 XP Rotterdam
genealogie@streekmuseumhw.nl

Copyright ©: 1997-2001 Piet en Willeke Molema-Smitshoek (Zoetermeer)
Laatste aanpassing: dinsdag 14 augustus 2001.


home | e-mail | Streekmuseum Hoeksche Waard |