Vragenrubriek Streekmuseum Hoeksche Waard


| Streekmuseum Hoeksche Waard | Genealogie Hoeksche Waard |
| Wegwijzer Genealogie | Archieven in Nederland |
| home | e-mail |

Inleiding

Driemaandelijks worden er vragen en antwoorden gepubliceerd in het Bulletin van het Streekmuseum Hoeksche Waard te Heinenoord. Deze vragen worden ook op onze site geplaatst. Daarnaast worden in het Bulletin ook de aanwinsten in de genealogische collectie van het Streekmuseum gepubliceerd.

Alleen vragen van vrienden van het Streekmuseum worden opgenomen in het Bulletin! Mocht u vragen hebben met betrekking tot de Hoeksche Waard en nog geen vriend zijn dan kunt u twee dingen doen:

Als u vriend wordt ontvangt u vier maal per jaar het Bulletin en heeft u gratis toegang tot het Streekmuseum Hoeksche Waard.

Antwoorden

De vragen 439 tot en met 442, geplaatst in het Bulletin nr. 74 van augustus 1997 hebben niet de antwoorden opgeleverd waarop de inzenders hadden gehoopt.

Wel werd nog een antwoord ontvangen op een oude vraag, die reeds in Bulletin 69 van december 1995 was geplaatst. Hieronder treft u dit antwoord aan.

  1. Hoewel Maria van der Wilt in Piershil woonde, werd het huwelijk in Zwartewaal gesloten op 5-5-1876, na aldaar in ondertrouw te zijn gegaan op 21-4-1876. Haar ouders waren namelijk inmiddels verhuisd van Piershil naar Zwartewaal en ze trouwde dus vanuit haar ouderlijk huis, al heeft ze nooit in Zwartewaal gewoond.

Nieuwe vragen

De oproep van de vorige keer om nieuwe vragen in te sturen heeft inmiddels heel wat opgeleverd. Er liggen weer zo'n vijftien nieuwe vragen op publicatie te wachten. Deze keer treft u de eerste vier problemen aan, die om een oplossing vragen.

  1. Gevraagd nadere gegevens van de ouders en de voorouders van Janneke Aartsdr. van der Kest, geboren te Maasdam en gedoopt te Putterhoek op 2-7-1634, dochter van Aart Cornelis van der Kest en Willempje Dirks (van Prooijen?)
  2. Bastiaan Ariens Lem (weduwnaar van Beatrix Heemsen van der Span), tr. Zuid-Beijerland 23-3-1714 Pieternella Matthijsdr. Prins (weduwe van Arij Coenders van Dijck). Gevraagd plaats en datum van geboorte/doop en overlijden van Bastiaan en Pieternella, alsmede gegevens over hun voorgeslacht.
  3. Gevraagd plaats en datum van overlijden van Elisabeth van Driel, ged. Oud-Beijerland 7-11-1706, dochter van Cornelis van Driel en Ida van Ulsen. Zij was sinds 22-2-1741 weduwe van Abraham Preesman en woonde toen te Oud-Beijerland.
  4. Gevraagd plaats en datum van overlijden van Willem Pons (ook wel: Punghs), geb. Gladbach (Gulickerland), in leven smid te Heinenoord en weduwnaar van Soetje Moerkerken (ovl. 23-5-1836).

Voor reacties op de bovenstaande problemen kunt u reageren aan het adres van het Streekmuseum onder vermelding van "Vragenrubriek" en het nummer van de vraag.

S

P.W. van Hulst
Ruigoord 133
3079 XP Rotterdam
genealogie@streekmuseumhw.nl

Copyright ©: 1997-2001 Piet en Willeke Molema-Smitshoek (Zoetermeer)
Laatste aanpassing: dinsdag 14 augustus 2001.


home | e-mail | Streekmuseum Hoeksche Waard |