Genealogie van Edward ROBUS


I.1    Edward ROBUS, overleden te Postling, Kent (Eng).
Kind:
   1.  Jeremiah ROBUS (zie II.1).

 
II.1    Jeremiah ROBUS, overleden te Folkestone, Kent (Eng), zoon van Edward ROBUS (zie I.1).
Kind:
   1.  Urick ROBUS (zie III.1).

 
III.1    Urick ROBUS, carpenter, overleden te Folkestone, Kent (Eng), had 7 kinderen, zoon van Jeremiah ROBUS (zie II.1).
Kind:
   1.  Sarah (Sarra) ROBUS (Roburs, Robers), geboren op 10-07-1782 te Folkestone, Kent (Eng), overleden op 21-03-1782 te Vlissingen.
Gehuwd circa 1800 te Folkestone, Kent (Eng) met Isaac (Izac) CLOUTING, particulier, geboren op 27-10-1782 te Walberswick, Suffolk (Eng), gedoopt (Church of England) op 10-11-1782 te Walberswick, Suffolk (Eng), overleden op 09-06-1858 te Vlissingen op 75-jarige leeftijd. Ten tijde van Napoleon bestonden er in Engeland smokkelmaatschappijen. Deze lieten kleine zeilschepen varen, waarmee vanuit Franse havens allerlei smokkelwaar Engeland werd binnen gesmokkeld. Toen er tussen Engeland en Frankrijk oorlog uitbrak, moesten de Engelsen, die in de Franse havensteden wonden, Frankrijk verlaten en hebben een aantal Vlissingen als uitgangshaven gekozen. Dit waren niet de echte smokkelaars maar degene die bij de maatschappijen in dienst waren. Zo was Isaac Clowting de boekhouder die de uitgaven en inkomsten controleerde. Toen de oorlog afgelopen was zijn velen weer uit Vlissingen vertrokken, doch enige families zijn gebleven, waaronder de familie Clowting.
De eerste Clowting die werd ingeschreven in Nederland was Henry Clowting, afkomstig van Walberswick (Suffolk) van beroep zeeman. Hij ging op 04-01-1787 in ondertrouw met Susanna Karrolt afkomstig van Folkestone (Kent). Waarschijnlijk zijn zij teruggekeerd naar Engeland. Kennelijk zijn Henry en Isaac broers (een van de kinderen van Isaac heette Isaac Henry). Isaac Clouting was de tweede Clouting/Clowting die voet aan land zette in Holland. Hij vestigde zich samen met zijn vrouw Sara Robus omstreeks 1800 in Veere (toen nog Campveere) Aangezien de DTB-boeken van Veere van voor 1811 verloren zijn gegaan, zijn de gegevens uit die tijd onvolledig.
In 1814 verhuisden Isaac en Sarah naar Vlissingen. Hij vestigde zich daar als zeehandelaar, zeilmaker en koopman, zoon van Henry CLOUTING en Elisabeth WATLING. Bij hen woonde in Elizabeth Roburs weduwe van Faggy (tante van Sara).

 

Homepage | E-mail


Gemaakt met PRO-GEN 'Genealogie à la Carte' software