|     Beginpagina    |     Over ons    |     Contact     |
  TRAININGEN
   Trainingenaanbod
   Inschrijven
   Voorwaarden
   Referenties
  CONSULTATIE
   Consultatie
  DOCUMENTATIE
   Publicaties
   Schema's bestellen
  OVERIGE ACTIVITEITEN
  Andere diensten
 De achtergrond van de trainingen
Wat in het Midden-Oosten hetzelfde ligt als in Noord-West Europa, is het belang van eer, simpelweg omdat eer universeel is. Eer gaat namelijk over erbij horen, een basisbehoefte van de mens, en de angst voor uitstoting. Mensen horen er alleen bij wanneer ze zich houden aan de sociale normen. Mensen die zich niet aan de sociale normen houden krijgen oneervol ontslag.
Dit werkt in alle gemeenschappen hetzelfde. Geweld dat wordt gepleegd in verband met de angst voor eerverlies of om de eer (= sociale acceptatie) te herstellen is niet erger of pijnlijker dan ander geweld. Het is alleen geweld met een zeker motief.
Net als ongeveer 80% van de wereldbevolking kent het Midden-Oosten een vorm van familiecultuur. Dat is een verschil met Noord-West Europa en aanverwante gebieden. Het belang van de familie gaat in een familiecultuur voor dat dat van het individu, maar tegelijk zal de familie opkomen voor de belangen van een individu als dat nodig is. Sommige mensen gebruiken de verhullende termen 'groepscultuur' of 'collectivistische cultuur', maar het gaat uiteindelijk altijd om familie, nooit om andere groepen. In Noord-West Europa speelt die rol niet de familie, maar het gezin. Daarom is daar helemaal geen sprake van een 'ik-cultuur', maar van een gezinscultuur. Een gezin is uiteraard ook een collectief.

Op locatie
Het programma van trainingen op locatie kunnen we vanzelfsprekend afstemmen op uw wensen en behoeften als opdrachtgever.
Designed by Ades Design