Plakboek 1973 t/m 1994

1994 - Toegetreden tot folkgroep"Barleycord": Auke Petten -gitaar,mandolin,hakkebord,zang plus een veelheid van andere instrumenten, Ingrid Petten-toetsen en zang, Anneke Baerends-viool en zang, Dick van Ginkel-gitaar en zang, later werden Pieter van Dijk-gitaar en Marco Kooreman-digeridoo aan de band toegevoegd.Repeteren bij Auke en Ingrid in de huiskamer.

Naast "Barleycord" speelde ik in Rockformatie "Hanx" met Emiel Topee–drums, Gary Menke-gitaar, Liesbeth Kroeze-zang, Mark Balkenende-bas en ik percussie en 2e stem. 

Optreden met Hanx 1994

In eigen beheer de tape "WE" opgenomen in "Bunts "studio te Utrecht.

Naast "Barleycord" en "Hanx" nog een percussiegroep erbij nl. "NGOMA KALI", dit betekent lekker trommelen en dat deden we dan ook , dit was eigenlijk dezelfde groep mensen als in "Djembe fortee". Echter zonder Carla en Carolien en met Abu Ali Swaleh, Igrid Muller en Winnie. Leukste optreden vond ik tijdens de OPsessie Rhytmdag in voorprogramma van Slagerij van Kampen.

1993 - Met Carla en Carolien afgesplitst van de grote groep en   "Lens Larque" opgericht een zeer gepassioneerde 3 mans formatie die klonk als een klok.

Lens Larque

Waar hebben we niet gespeeld?  Meest bijzondere optreden vond ik tijdens het reuniefeest van 't Krogt in Bussum, repeteren bij Carla in de kelder (eerst een kaart).

1994 - Amersfoort wordt nu een smeltkroes van muziek : "Rinus Reverb en de wisselende contacten" met Leenderd, Joris, Jurgen enz, "Tropical Meltdown" met Deezo, Tony en Robert, "Hutspop" met alle Amersfoortse musici, iedereen speelt met iedereen! 

1992 - oprichting van trommelgroep "Djembe fortee": Nico Splunder, Jan Vos, Auke en Ingrid Petten, Merel, Mark Metz, Carla Bellers, Carolien deNijs en ik.Veel buiten optredens gedaan en 1 x in de Kelder te Amersfoort.

1990 - Gevaagd door Leon Coetzer om mee te doen met "Die Combo Boys": Leenderd Spaans-gitaar en zang, Frans van Hal-gitaar en zang, Tony Peloni-bas, Robert Postma-drums, Leon Coetzer-percussie en zang en ik op percussie.

Eigen oefenruimte in de "milieuboer " te Amersfoort. In eigen beheer tape opgenomen in Leenderds eigen "Westside"studio.

1987 - Wegens studie speelstop.

1985 - De dag na het festival belde Rowin Schumm mij op, ze hadden me zien spelen op het festival en of ik geen zin had om in "Splash" te komen spelen, ik sprong een gat in de lucht!!! Met "Splash" veel, heel veel gespeeld, repeteren 4 x per week, bijna ieder weekend optreden o.a: Grote Prijs van Nederland, Big Bam Boom (met o.a. the Dutch en the Sound), Koninginneconcert. 2 tapes in eigen beheer opgenomen, we hadden een eigen repetitie ruimte in de Bam (Simon Luytelaar de bandjes goeroe).

Splash on Passion: Leon Coetzer-zang, Rowin Schumm-gitaar en zang, Eddie Putters-drums, Baz Odink-synthesizer, Maarten Berkenbosch-bas, ik-percussie.

V.l.n.r.:

Rowin Schumm, Eddie Putters, Leon Coetzer, Baz Odink, Rob Verheul en Maarten Berkenbosch.

 

 

   

ONze bEzte BAZ heeft deze 2 youtube filmjes gemaakt.

Leon heeft later Nederlandse bekendheid gekregen wegens zijn vrijage met Dieuwertje Blok.                                                                                

 Rowin speelt nu in de formatie 'Lichterlaaie'. Ze hebben een dijk van een CD uitgebracht die heet 'Wacht  tot het Rode Licht Gedoofd is Er Kan Nog Een Trein Komen". Ik heb hem zien spelen op 26 februari 2000 in 'Smithy's Palace te Eesveen en volgens mij gaat ie als een speer. We schrijven 24 maart 2001, volgende week gaat alweer het 2e album verschijnen "Zoenen met de Koningin"

We schrijven februari 2005, Baz heeft inmiddels een eigen muziekbedrijf dat jong talent helpt waar mogelijk.

baz.jpg (4357 bytes)

BAZ
songwriter/arrangeur/instrumentalist

De muzikale leerschool die Baz reeds vanaf veertienjarige leeftijd doorloopt behandelt muziek in al haar facetten en genres. Ooit ‘zanger’ van een punkband, toetsenist van veel uiterst gevarieerde bands, en conservatoriumstudent klassiek piano. Was schrijver van een requiem, van musicals, kinderrepertoire, film- & reclamemuziek, catchy popsongs en cabaretliedjes. Momenteel houdt Baz zich binnen het M.S.C. vooral bezig met het schrijven van hitgevoelige, progressieve rock songs.Meer info over Baz en zijn bedrijf vind je op: http://www.mansardo.nl

 

Ricardo Riess en ik tijdens Intropop 1985.

1984 - samen met Ilco Nystad "ZZ 33" opgericht (De naam was het huisnummer in Soest op het Kerkpad waar wij toen woonden). Ilco kwam net uit "de SinasprilletjesZZ 33 bestond uit: Ilco Nystad-sologitaar, Ricardo Riess-zang, Paula vd Veen en/of Rob van Duersen - bas, Edwin Sluiter-drum, ik speelde gitaar, conga’s en 2e stem. 

We repeteerden in "de Bam" in Amersfoort. Veel optredens gehad (Rock’nlol) van St Pancras tot Baarn. Grootste optreden was in 1985 tijdens Intropop in de Boemerang in Baarn, waar ik voor het eerst "Splash on Passion" zag spelen en was op slag helemaal verkocht.

1982 - Ontdekking van de Conga, mijn 1e eigen (2e hands) conga’s heb ik gekregen als betaling voor het "mixen" (geluid) bij Surinaamse bands, ik deed dit samen met Anton en Roy voor Nederland Muziek toen nog in Weesp gevestigd. 

Ontmoeting met Ilco Nystad samen met hem "geroadied" voor "Go Dutch".

1982 - Verhuist naar Soest i.v.m. militaire dienst veel los/vast muziek gemaakt met verschillende mensen uit Soest en nog steeds met Anton in Artishock te Soest of in "de Tagrijn" te Hilversum. Artiband optreden Zevenaar.

Tijdens Koninginnedag 1978.

Optreden deden we voornamelijk op eigen feestjes of op Koninginnedag (JacobJan Simons die publiek gaat halen) het grootste optreden was in het Muizenfort te Muiden. 

1976 - Formatie "Skydog" (de bijnaam van Greg Allman) met Peter ? uit Hilversum-drum, Eric vandenBerg-bas, Andre van Mourik-sologitaar en zang, ik speelde slaggitaar en zong , later werd Peter natuurlijk weer vervangen door Anton Jaasma en af en toe mocht Rob Scherder ook een keertje meezingen. We repeteerden in de dependance van de L.T.S. in Bussum of in het schuurtje van familie vandenBerg.

1975 - Bandje in de kelder van de Heilig Hartkerk te Bussum met Freddie Koelewijn-drum (later weer met Anton Jaasma) Wilfred Hagen-bas, Andre van Mourik-sologitaar en ik speelde gitaar en zong.

1974 - 1e bandje met Anton Jaasma-drum en Wilfred Hagen-bas.We speelden in de kelder van Henk Verschie-gitaar-zang, ik speelde ongeveer 4 accoorden en zong (Indian song).

1973 - Gitaarles van Hans de Bruin de plaatselijke groenteboer in Bussum, mijn betaling aan hem was op zaterdag samen groenten venten langs de deur (Hans speelde zelf gitaar en zong bij de formatie "Meddle" in Bussum)

Terug