wandelinken

 binnenland               buitenland                 andere sites

 

wie ben ik en wat wil ik?

Ik ben Simon. Die naam heb ik al vanaf 1943. Mijn lagere school heb ik in Goes doorlopen en eigenlijk heb ik het niet veel verder gebracht. Ik zat tot april 2006 nog steeds op een basisschool.  Jenaplanschool "de Wiekslag" in Vianen. 

Mijn vrije tijd kan ik aardig vullen in en met  de natuur. Het bestuur van "de Natuur- en Vogelwacht de Vijfheerenlanden" neemt daar zijn deel van. Het liefst ben ik buiten te vinden

Toen ADV werd ingevoerd heb ik die dag consequent gebruikt om te wandelen. En dag in de week ga ik samen met mezelf opstap. En omdat ik alleen ga heb ik niets mee te delen.   In mijn dagboek "Oemoemenoe" ( hoe moeten we nu? - zeeuws ) leg ik vast wat me bezig houdt om het toch met anderen te kunnen delen. De andere dag gaat vaak op aan vrijwilligerswerk bij  de natuur- en vogelwacht "de Vijfheerenlanden".

Mijn oude hobby fotograferen heb ik weer opgepakt sinds ik een camera heb die zelf kan scherp stellen. Nu kan ik dus ook beelden verzamelen, indrukken meenemen en zo mijn reisverslag compleet maken. Ik fotografeer met een digitale spiegelreflexcamera - Nikon D70. Daar kan ik dan later weer naar terug om zo mijn geheugen te laden.

In 1992 kwam de mogelijkheid  om je ADV in 4 jaar op de sparen voor een Opfrisverlof van drie maanden. In die 4 jaar ben ik me gaan voorbereiden op dat opfrisverlof. Ik ben begonnen met het Pieterpad en ben toen verder gegaan met de GR5. In 1996 was ik tot Liverdun gevorderd. Daar startte ik voor het vervolg  naar Saint Jean de Luz. (100 dagen)  Ik ben nu al een heel stuk op weg naar Santiago de Compostella. Nog een maand door Spanje. Dat is iets om af te maken als ik met pr pensioen ga.

In de jaren na dit opfrisverlof ga ik de helft van de vakantie met mezelf op stap. Dan kan ik weer even iets van die geweldige ervaring van toen terug pakken.  Eerst gingen die twee-weekse wandelingen naar Frankrijk, maar Ierland is nu mijn favoriete wandelland in de hete zomer. De andere helft ga ik met Hanny, mijn vrouw,  naar Frankrijk. Zij vindt een wandeling van 2 uur mooi genoeg, maar Frankrijk het einde.

Mijn vaste wandeldag werd in 1999 uitgebreid. Ik startte met Streekpad Nijmegen. Iedere week ging ik verder waar ik de vorige week geindigd was. Zo maakte ik n lange wandeling via de Lange Afstandspaden. Die wandeling is via "LAW's verbonden" te volgen.

terug naar wandelinken