Wil je schaken? Dat kan bij ASV!Vind je schaken leuk en wil je met anderen schaken voor je plezier of wil je wedstrijden en toernooien spelen? Bij ASV kan dat allemaal.
ASV is een grote schaakvereniging met zo’n 150 leden, waarvan 30 tot 40 jeugdleden.
Zowel de senioren alsook de jeugdspelers spelen op de donderdagavond in het Activiteitencentrum Schreuder aan de Vlamoven 22-24 te Arnhem. Jouw jeugdavond begint om ca. 18.15 uur en eindigt om 19.45 uur. Daarna kunnen de oudere jeugdspelers nog meedoen bij de senioren waar ze dan tegen de hele sterke schakers kunnen spelen.

De jeugdavond

Op de jeugdavond krijg je eerst een echte schaaktraining om nog beter te worden. Daarna speel je een wedstrijd tegen een andere jeugdspeler.
De jeugdafdeling van ASV wordt begeleid door een grote groep vrijwilligers die trainen en begeleiden. Hierdoor kunnen we in relatief kleine groepen van 4 tot 10 jeugdspelers werken zodat iedereen zoveel mogelijk aandacht krijgt.

De schaakles

Voor de schaaklessen wordt je ingedeeld in een groep die samen met jou les krijgt en oefeningen maakt uit het zogenaamde stappenplan.
Voor elk van de stappen (1 tot en met 6) uit het stappenplan  kun je een examen doen.
Ken je de schaakregels dan mag je examen doen in stap 1. Ben je ver gevorderd en slaag je voor stap 5 of 6 dan ben je al een hele sterke jeugdspeler die bekers en prijzen kan winnen op toernooien en kampioenschappen! 


Onderlinge competitie

Na elke schaakles speel je een echte schaakpartij tegen een andere jeugdspeler. Dan kun je goed oefenen en alles wat je geleerd hebt in praktijk brengen. Win je veel dan krijg je natuurlijk een beker! Zo zijn er bekers voor alle nummers 1 tot en met 3 van de verschillende jeugdklassen en zijn er zelfs verschillende competities waar prijzen te winnen zijn zoals: de gewone competitie, een bekercompetitie, een snelschaakcompetitie enz.

Teamwedstrijden

Natuurlijk kun je ook met een ASV jeugdteam meespelen tegen andere jeugdteams van andere schaakclubs. Die teams bestaan dan uit 4 jeugdspelers van 1 club van ongeveer dezelfde leeftijd die dan tegen een aantal andere jeugdteams uit de Oostelijke Schaakbond (OSBO) spelen.
Soms zijn deze wedstrijden in Arnhem, soms moet je ook, samen met je team en teamleider, naar een andere stad.


Toernooien

Wil je ook naar schaaktoernooien, dan kan dat. Alleen, met een groepje of met bij de hele jeugdafdeling. Bij ASV zorgen we ervoor dat de informatie beschikbaar is en proberen we zoveel mogelijk met een aantal kinderen naar de toernooien te gaan. Wel hopen we dat er ouders zijn die kunnen helpen met rijden en begeleiden want we kunnen het natuurlijk niet allemaal alleen doen.

En verder?

We proberen we elk jaar een “andere” activiteit te doen (bijvoorbeeld met een groep bowlen) en gaan sinds enkele jaren de sterkere jeugdspelers op schaakkamp om mee te kunnen doen aan de Open Nederlandse Kampioenschappen (Euro Chess Tournament) in Enschede.


Lijkt het je leuk? Wat dan?
Kom gewoon eens kijken op de clubavond.
De eerste maand kun je gratis meedoen bij ASV. Kijk eerst maar eens of je het echt leuk vindt. Daarna moet je een keuze maken of je lid wil worden of niet.

De contributie bedraagt €45,=
per jaar.
Daarnaast moet je per stap een opgavenboekje kopen. Voor € 7,50= koop je een stappenboekje en mag je examen doen.

Meer informatie

Wil je contact opnemen of eerst nog wat meer weten ga dan eens kijken op onze ASV site www.asv-schaken.nl of ga direct naar de speciale jeugdsite van
ASV: https://sites.google.com/site/asvjeugd/ en hopelijk kom je binnenkort een partijtje op de club schaken. Tot dan!!!!