Night Heron Hybrid Kayak

  P H O T O S I T E    bouwproces
bouwproces   P H O T O S I T E   

Om ervaring op te doen met het bouwen van een Stitch and Glue boot heb ik gekozen voor de bouw van de Night Heron Hybrid kajak. De kajak is ontworpen door Nick Schade.

Het onderschip wordt gebouwd uit hechthouten platen van 4 mm dikte. De panelen worden op vorm gezaagd en tijdelijk op de naad aan elkaar genaaid. Ik gebruik hiervoor Tyraps. Op de naad wordt verdikte Epoxy aangebracht en na het uitharden van de verdikte Epoxy worden de naaiverbindingen weer weggehaald. De naad wordt verder dicht gemaakt met Epoxy.
Het dek wordt gebouwd door Red Ceder latjes aan elkaar te verlijmen volgens de Woodstrip methode zoals omschreven bij mijn eerste Guillemot kajak (2008).
De boot is o.a. voorzien van een variablele scheg, verstelbare voetpedalen, 3 waterdichte compartimenten, kniesteunen en een Polyester zitje. Verder nog grijplijnen, elastieken, tokkels en een netje onder dek.

Het is een uitdaging deze boot te bouwen omdat de breedte op de waterlijn slechts 49 cm. bedraagt en boot 5,60 m lang is. Het gehele bouwproces is te zien in het bovenstaand fotoverslag. Met de bouw van de boot ben ik begonnen in augustus 2011.

Op 8 augustus 2012 is de boot te water gelaten. Het beeldverslag hiervan vindt u met deze link, tewaterlating .

De vaareigenschappen zijn bijzonder goed. U kunt contact met me opnemen indien u vragen heeft. Adres: a.g.affourtit@hccnet.nl