VERSLAGEN
C1 GOED UIT DE STARTBLOKKEN

Na een goede voorbereiding met een uitstekend toernooi Almere moesten we in onze eerste competitiewedstrijd aantreden tegen Noordenveld C1 uit Roden.
Het begon met enkele plaatsfouten, maar toen het eerste doelpunt eenmaal gevallen was ging het snel. De verdediging stond prima te spelen. Er werd goed voorverdedigd en veel ballen werden onderschept. Onze aanval kon flink aan het werk.

En dat deden ze ook. Met verschillende doelpunten (schoten, doorbraken en kleine kansen) liepen we tot aan de rust uit naar een 9-0 stand.
De tegenpartij kreeg niet veel kans. Wellicht was dit geen sterke tegenstander, maar je moet het toch zelf maar doen om ze er in te gooien. Uitstekend was dat in de eerste helft de doelpunten werden gemaakt door maar liefst 6 verschillende spelers. Dat is heel belangrijk.

Na rust was er geen spannende wedstrijd meer. Kevin had daarom in de rust uitgelegd dat we vooral zonder bal de kansen moesten gaan zoeken.
Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Maar liefst 3 prachtige doorbraken uit de ruimte werden vanuit het vak goed aangegeven en daarna afgemaakt. Geen vaste paalbezetting, maar alles uit de ruimte en beweging. Het is nog wat pril, maar het gaat de goede kant op.

Uiteindelijk wisten we met 16-1 te winnen. Volgende week heel vroeg op voor een veel moeilijker wedstrijd.

Scores: Marco 4 – Nadine 3 – Matthijs 3 – Christiaan 2 – Ylva 2 – Tessa 1 – Pieter 1.