Print deze pagina  

Evenementen 2009

Januari
Nog géén info.

Februari
Zaterdag14 februari.
Lammetjesdag Oosthoekkudde
Noteer deze datum alvast in uw agenda. Verder informatie volgt zo spoedig mogelijk.
Ook willen wij vanaf 21 januari rondleidingen gaan geven op de woensdag en zaterdagmiddag. Dit houdt in een rondleiding door de stal waarbij er een grote kans bestaat dat er een lammetje geboren wordt, demonstratie met de honden, knuffelen met de lammetjes en de fleslammeren voeren. Dit zal ongeveer 1 uur duren en de kosten hiervoor zijn € 5,00 per persoon.
Belangstellende kunnen zich opgeven via de e-mail. info@maoosthoek
Meer informatie is verkrijgbaar op de website van de Oosthoekkudde


Zaterdag 28 februari en zondag 1 maart
Lammetjesdag Edese schaapskudde.
Het Groot Kraambezoek wordt dit jaar gehouden op zaterdag 28 februari en zondag 1 maart 2009. Op beide dagen is de kooi van Henk v.d. Brandhof op de Ginkelse Heide t.o. Restaurant Juffrouw Tok van 11.00 uur tot 16.00 uur geopend voor publiek. U bent van harte welkom om dan een kijkje te komen nemen.

Maart
Zaterdag 28 februari en zondag 1 maart
Lammetjesdag Edese schaapskudde.
Het Groot Kraambezoek wordt dit jaar gehouden op zaterdag 28 februari en zondag 1 maart 2009. Op beide dagen is de kooi van Henk v.d. Brandhof op de Ginkelse Heide t.o. Restaurant Juffrouw Tok van 11.00 uur tot 16.00 uur geopend voor publiek. U bent van harte welkom om dan een kijkje te komen nemen.


Zaterdag 7 maart en zondag 8 maart.
Lammetjesdag Edese schaapskudde bij Natuurcentrum Veluwe.
Het Groot Kraambezoek wordt dit jaar gehouden op Zaterdag 7 maart en zondag 8 maart.
De kooi van Aart v.d. Brandhof is dan open voor het groot Kraambezoek. U kant weer terecht bij het Natuurcentrum Veluwe voor een wandeling langs de kooi van Aart.

Zaterdag 14 maart
Lammetjesdag schaapskudde Ermelo.
Meer informatie volgt.
Meer informatie is verkrijgbaar op de website van schapendrift Ermelo

 

Zondag 15 maart 2009: 11-17 uur
Lammetjesdag bij schaapskooi Loenermark
Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen organiseren op zondag 15 maart 2009 van 11.00 tot 17.00 uur de jaarlijkse Lammetjesdag bij de schaapskooi op landgoed “de Loenermark” te Loenen, tussen Arnhem en Apeldoorn (Gelderland). De lammetjes van de kudde Veluwse heideschapen van de Loenermark staan die dag in het middelpunt van de belangstelling. Op de lammetjesdag lopen er zo’n 160 jonge, springerige dieren rond.
De entree is gratis. Voor het parkeren wordt een bijdrage van € 2,00 per auto gevraagd. Fietsers en wandelaars hebben gratis toegang. Aanmelden en reserveren is niet nodig. Meer informatie is verkrijgbaar op www.mooigelderland.nl. Ook kunt u bellen met 026-3552564.
Vermaak voor jong en oud
Kinderen mogen de lammetjes aaien. Ook kunnen zij hutten bouwen en ponyritjes maken. Daarnaast zijn er demonstraties schapen drijven en staan er diverse kramen, met o.a. vilten en verven van wol, verkoop van schapenbeelden en handpoppen, informatie over zeldzame huisdierrassen. Het biologisch melkschapenbedrijf “De Kooihoek” uit Exel verkoopt schapenkaas, schapenworst en gelooide schapen-huiden. De promotiewagen van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen is aanwezig en er zijn poffertjes, broodjes, koffie, thee en fris te koop.
Nieuw dit jaar
Sinds de zomer van 2008 lopen naast de Veluwse heideschapen ook een zestal heidekoeien op de Loenermark. Deze koetjes gaan samen met de kudde en de herder iedere dag de heide op.
Tijdens de lammetjesdag zal dit kleine, bijzonder runderras ook te bewonderen zijn.
Het programma
11.00-17.00 uur: lammetjes aaien, hutten bouwen, schapenopdrachten, diverse kramen, verkoop schapenvoer
12.00-16.00 uur: ponyritjes (€ 1)
11.30, 13.00, 14.30, 16.00 uur: schapen drijven
Bereikbaarheid schaapskooi Loenermark
Adres: Droefakkers te Loenen (Gld).
Openbaar vervoer: bus Arnhem-Apeldoorn, uitstappen halte CR De Loenermark en 3 km de Droefakkers aflopen. Voor meer informatie over buslijnen, aankomst en vertrektijden zie www.9292ov.nl of bel 0900-9292
Per auto: A50 Arnhem-Zwolle, afslag Loenen (Gelderland). In Loenen meteen na restaurant de Loenermark rechtsaf (Droefakkers). De Droefakkers ca. 3 km afrijden. Medewerkers van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen leiden u naar de parkeerplaats bij de schaapskooi.
Meer informatie is verkrijgbaar op www.mooigelderland.nl

Juiste datum nog niet bekend. Lammetjesdag schaapskudde Ballöerveld.
In Maart is er een open dag bij de schaapskooi: Ouders, grootouders met hun (klein)kinderen en andere belangstellenden kunnen kennismaken met de pasgeboren lammetjes, of zoals men het op zijn Drents ook wel noemt "op Kraomvesite". Bezoekers worden getrakteerd op beschuit met muisjes.
Meer informatie is verkrijgbaar op  de site van de schaapskudde Ballöerveld

Zondag 22 maart 2009 lammetjesdag Holtingerschaapskudde
Kroamschudden bij de schaapskooi van 13.00 tot 16.00 uur.
We verwelkomen de jonge lammetjes en elke bezoeker krijgt beschuit met muisjes.
Iedereen van harte welkom!
Meer informatie is verkrijgbaar op de site van de Holtingerschaapskudde

Zondag 29 maart Lammetjesdag Rhedense Schaapskudde
Eén maal per jaar wordt op de schaapskooi de lammetjesdag georganiseerd. Deze wordt georganiseerd wanneer alle lammetjes geboren zijn. Op deze dag is er van alles te doen op de kooi. De datum voor de lammetjesdag ligt vast, deze wordt gehouden op de zondag na het verzetten van de klok.
Meer informatie is verkrijgbaar op de site van de Rhedense Schaapskudde

April
Nog géén info
 

Mei
Zaterdag 2 mei 2009 lammetjesdag schapenboerderij "De  Lammesprong"
Elk jaar op de eerste zaterdag van mei wordt op De Lammesprong "Lammetjesdag" georganiseerd.
Naast ontzettend veel schapen met lammetjes zijn er ook vele leuke andere attracties voor kinderen zoals; paardrijden, quadrijden, strospeelplaats en nog veel meer andere activiteiten. Een ware belevenis!
Meer informatie is verkrijgbaar op de site van De Lammesprong
 

Juni
Nog géén info

Juli
Nog géén info

Augustus
Nog géén info

September
Nog géén info

Oktober
Nog géén info

November
Nog géén info

December
Nog géén info