SVG testpagina

Voor gebruikers van Internet Explorer

Wanneer u de SVG-viewer goed geinstalleerd hebt, ziet u hieronder twee keer de Friese vlag (bron: Wikimedia).
Wanneer u de rechter vlag niet ziet, heeft u de SVG-viewer nog niet (goed) geinstalleerd.

Friese vlag

De SVG-plugin van Adobe kan gratis opgehaald worden:

Hierbij dient opgemerkt te worden dat Adobe per 1-1-2009 is gestopt met ondersteuning van deze SVG viewer. De plug-in kan nog steeds gedownload worden, maar er vindt geen verdere ontwikkeling plaats. De Adobe SVG viewer is niet gecertificeerd voor installatie onder Vista en Windows7, maar werkt kennelijk wel.

Voor gebruikers van Mozilla FireFox

Firefox ondersteunt zo'n 95% van alle SVG-codes en met elke versie wordt de ondersteuning verbeterd. In Aldfaer wordt soms gebruik gemaakt van de SVG-codes "TREF" en/of baseline-shift en deze worden (nog) niet door Firefox ondersteund. Zie ook onderstaande links:

Voor weergave van alle SVG-tags kan gebruik gemaakt worden van de Adobe SVG-viewer; deze dient eerst geinstalleerd te worden en hierna dienen 2 bestanden gekopieerd te worden van "C:\Program Files\Common Files\Adobe\SVG Viewer 3.0" naar de map PLUGINS van de desbetreffende FireFox browser, dus waarschijnlijk naar de map "C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins". Die PLUGINS-map is meestal standaard aanwezig, maar anders dient u hem zelf aan te maken.

Die beide files zijn:
• NPSVG3.dll
• NPSVG3.zip
Na de kopieerslag dient men wel de desbetreffende browser (af te sluiten en) opnieuw op te starten.
Na herstarten van Firefox zullen alle SVG-afbeeldingen wel weergegeven worden. Bij het afsluiten van Firefox kan/zal er een 'Crash-report' verschijnen; Firefox kan dan echter gewoon afgesloten worden zonder Mozilla te informeren.