Modelzweefvlieg club " De Starthaak "

De modelzweefvliegclub " De Starthaak " is een club met ongeveer 30 leden.

De leden vliegen met radio bestuurde zweefvliegtuigen.

Deze vliegtuigen worden naar boven gebracht d.m.v. een elektronisch geregelde lier of met een elastiek. Tgenwoordig zijn er veel leden die hun model met een elektro motor uitgerust hebben en komen zo op "eigen" kracht naar boven. Of je lang of kort in de lucht kunt blijven is afhankelijk van het weer en van de ervaring van de piloot.

Waar is het modelzweefvliegveld te vinden. ??

Het veld ligt midden in de bossen tussen Eindhoven en Heeze.

Rijdend vanuit Eindhoven via de A67 richting Venlo neem je de afslag 34 Geldrop / Heeze. Beneden aangekomen neem je richting Heeze. In Heeze ga je bij de rotonde rechtsaf. Over het spoor ga je na 300 meter rechtsaf ( Kreyl) en daarna de eerste weg links ( Huisvenseweg)

Aan het einde van deze weg, ongeveer 3 km, zie je het mooi gelegen modelzweefvliegveld.

Op dit veld is iedereen die ge´nteresseerd is in modelzweefvliegen welkom en alle beginners, groot of klein, worden geholpen met bouwen en vliegen.

Inlichtingen via: destarthaak.nl

Toegevoegde info over het veld

Omdat er op ca. 600 m voor het modelzweefvliegveld een slagboom geplaatst is moeten we de auto te parkeren op het parkeerterrein vlak voor die slagboom en gaan we te voet verder naar het veld.

Hieronder een foto van het zogenaamde Knuffelvliegen dat we jarenlang op Hemelvaartsdag hebben georganiseerd.
Knuffeldag
 
Vanwege de hoogtebeperking in de nieuwe wetgeving is het helaas niet meer mogelijk om de traditionele F3J wedstrijden te houden.