English version / Engelse versie

Beste familieleden Van Reij, Van Rij, Van Rije, Verrij, Van Rijn, Hoornweg van Rij, Van Ree en andere geinteresseerden,

Familie van Rij op een rijSinds 6 oktober 2012 zijn alle Nederlandse naamdragers van Van Reij, Van Rij, Van Rije, Verrij, Hoornweg van Rij en ook enkele met de naam Van Rijn (Maassluis en Vlaardingen) en Van Ree (Ooltgensplaat) samengebracht in het familieboek "De familie van Rij op een rij" van 1120 bladzijden.
In het boek zijn alle bovengenoemde familieleden opgenomen die in de 19e en 20e eeuw in Nederland zijn overleden, evenals de nog levende familieleden (naamdragers en partners) die daar toestemming voor hebben gegeven. De kosten van het boek bedragen € 79,-. Door overmaking van dit bedrag op bankrekening IBAN: NL24 RABO 0322 4662 29 t.n.v. D. Hendrikson te Hoogland onder vermelding van uw adres kunt u in het bezit komen van dit boek. De verzenkosten binnen Nederland zijn in de prijs inbegrepen. Voor verzending naar andere landen moeten helaas de extra kosten in rekening worden gebracht.
Wilt u weten wat in het boek staat, dan is hier de inhoudsopgave en hier de index te vinden.

Momenteel is het boek uitverkocht. Bent u niettemin geïnteresserd in een exemplaat, Laat dit dan even weten. Bij 15 of meer reserveringen zal ik proberen om een bijbestelling te doen.

Extra kosten bij vezending buiten Nederland bij bestelling van 1 tot en met 3 xemplaren:
zone prijs
NL + € 0,00
Eur1 + € 12,75
Eur2 + € 18,25
Other Europe + € 25,75
Outside Europe + € 52,00
zone landen
Eur1: België, Luxemburg, Denemarken (excl. Far Oer en Groenland), Duitsland, Frankrijk (incl. Corsica en Monaco), Italië (excl. San Marino and Vaticaan Stad), Oostenrijk, Spinje (incl. Baleariaren en excl. Kanarische eilanden), Groot Britannië (excl. Gibraltar and Kanaal eilanden), Zweden.
Eur2: Bulgaria, Estonia, Finland, Hungary, Ireland, Lithuania, Latvia, Poland, Portugal (incl. Azores and Madeira), Rumania, Slovenia, Slovakia, Czech Republic.

Het boek is in te zien op de volgende lokaties:
- Brielle, Streekarchief Voorne, Putten en Rozenburg
- Delft, Bibliotheek Genealogische Vereniging 'Ons Voorgeslacht' / Prometheus
- Den Haag, Centraal Bureau voor Genealogie
- Dordrecht, Regionaal Archief Dordrecht
- Heinenoord, Streekmuseum Hoeksche Waard
- Rotterdam, Gemeentearchief Rotterdam
- Sommelsdijk, Streekarchief Goeree, Overflakkee
- Weesp, Bibliotheek Ned. Gen. Vereniging (NGV)
- Zierikzee, Gemeentearchief Schouwen-Duiveland
- Zuidland, bibliotheek Historische ver. Zuytlant
en in overleg ook in Hoogland bij de familiestichting van Rij.

Verhalenbundel
Wij zijn inmiddels ook bezig met het verzamelen van mooie, indrukwekkende, grappige en andere interessante verhalen uit de familie van Rij van Reij, van Rije, Hoornweg van Rij, Verrij van Ree, van Rijn, van Riede etc. We willen namelijk ook een verhalenbundel gaan uitbrengen, die aanzienlijk minder zal kosten dan het Familieboek. Voorwaarde daarbij is natuurlijk wel dat er voldoende verhalen opgestuurd worden. We denken hierbij aan anekdotes en sterke verhalen uit het verleden die niet alleen voor de eigen familie, maar juist ook voor familieleden van 'verder weg' leuk zijn om te lezen. Rebekka van Rij verzamelt en redigeert de verhalen. U kunt uw tekst mailen naar Rebekka van Rij.

Zoekvraag zilveren lepels
In het begin van de 17e eeuw zijn er lepels uitgedeeld aan de familieleden van Cornelis Claes van Rij. Deze lepels dragen het monogram CCVR. Wij willen graag weten hoe deze lepels er uitzien en wie zo'n lepel in zijn bezit heeft. Bezit u een dergelijke lepel of weet u wie in hervan in het bezit is, laat het weten aan familiestichting van Rij

Met vriendelijke groeten,
Namens het stichtingsbestuur,

D. Hendrikson, secretaris


Update 13-08-2018