Day3

 

Bij de kano heb ik eerst de fillets gemaakt en laten uitharden voordat ik het glasvezelband ging inplakken. Met de zeilboot ga ik het glasvezelband gelijk in de half harde fillets inplakken.

Zondagmorgen een uurtje besteed om de tie-wraps goed af te stellen en het glasvezelband op maat te knippen. Alles is nu klaar om de fillets te maken. Eerst maar eens ontbijten.

Om 11.30 uur begonnen aan de fillets. Ik heb gewerkt met een klant en klare pasta van de leverancier van mijn epoxy (Polyservice uit Nieuwerkerk a/d Ijssel).

Scheelt het zelf mengen tot een pasta.

Aanbrengen deed ik met ziplock plastic zakken waar ik een hoekje vanaf knip. Net slagrom opspuiten.

De fillets vormen heb ik deze keer met een plastic mengbekertje gedaan. De bodem heeft precies de goede diameter.

Een uurtje of twee goed doorwerken en alle fillets en glasvezelband zit erop. Je ziet het band redelijk goed zitten. Dat vind ik niet erg want ik ga toch schilderen. Het is diagonale band. Iets zwaarder maar wel sterk.

In de boeg is de epoxy pasta uitgezakt. Ik heb het diverse malen teruggesmeerd maar van het ene op het andere moment was het te hard om nog terug te doen. Je ziet de bobbel onderin zitten. Ik lig er niet wakker van maar ik kan me niet herinneren dat ik er bij de kano last van had en die heb ik op precies dezelfde manier gemaakt.

De uitgezakte bobbel is wel behoorlijk warm geworden. Je ziet de verkleuring.

Je ziet aan de binnenkant van de boot de gevolgen van het stapelwerk van gisteren. Overal zitten stofjes en kruimeltjes. Ik zal er dus een keer met een schraapstaal en een schuurmachine overheen moeten. Komt wel goed.

Het is nu twee uur later.

Schiet dus lekker op.