Please sign the guestbook here!

 

 

Karl Lessig

Inhoud

Deze website gaat over de geschiedenis van het Duitse 11de Infanterie Regiment uit Leipzig en over Karl Lessig een soldaat die bijna een jaar deel van dit regiment heeft uitgemaakt.

Op deze site is een aantal oorlogshandelingen te vinden waarbij het Duitse 11e Infanterie Regiment betrokken is geweest.

 

Met name de gebeurtenissen rond de Russische plaats Rzhev (het Kalinin front) in 1942 en 1943 is n van de belangrijkste onderwerpen van deze site.

Ondanks dat het Russische leger in hun strijd rond Rzhev meer mensen verloren heeft dan in welke andere slag dan ook en ondanks dat deze situatie meer dan een jaar heeft bestaan zijn de gevechten rond de plaats Rzhev en Wjasma niet zo bekend als gebeurtenissen rond bijvoorbeeld Stalingrad, Kursk en Charkov. Het Duitse leger wist keer op keer de zware Russische aanvallen af te slaan. Helaas is het verhaal van de ellende die beide partijen hier hebben ondervonden uit te meeste geschiedenisboeken verdwenen.

 

Mede daarom is op deze site niet alleen het persoonlijk drama van Karl Lessig maar ook die van de gebeurtenissen in de saillant van Rzhev te vinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Veteranen,
fotos, links en contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 


11 Infanterie Regiment

De strijd rond Rzhev en Wjasma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


14 Infanterie Divisie