Voor het laatst bijgewerkt op: 8 november 2004
Ook 1e en 2de klas hebben toilet maar stoppen vaker en de stoelen zijn iets minder. Ik heb sporadisch problemen gehad met het reizen per bus. En keer moest ik overstappen toen een bus met panne bleef staan. Enkele richtprijzen: enkele reis 1e of 2e klas Mexico City - Guadalajara ongeveer 400 peso (29). Dat is een afstand van circa 650 km of 7,5 uur rijden. Probeer dat maar eens in Nederland of Europa. Veracruz (oostkust) - Puerto Vallarta (westkust) is ca. 1500 km (= 17 uur rijden 65,-). Voor kleine groepen is dit voordeliger dan een auto huren. Au, Estrella Blanca, ADO en PrimeraPlus beveel ik aan.
Zonder twijfel is het reizen per bus het goedkoopst, behalve in Mexico City zelf waar de metro en microbussen spotgoedkoop zijn. Voor het vervoer van stad naar stad heeft men een zeer ruime keus: touristclass, 1e + 2de klas, lokale lijndiensten, mini- en microbus.
Tegenwoordig ontlopen de 1e en 2de klas elkaar weinig qua kwaliteit, comfort en prjzen op de trajecten naar grote steden. De touristclass is welliswaar ca. 15% duurder maar is dat zeker wel waard. Standaard hebben zij een funcionerend toilet, koffiebar, TV-video, slaapstoelen. Alleen de stoelen in de businessclass van vliegtuigmaatschappijen
zijn beter.
click voor kaartjes en prijzen busreizen
start- en indexpagina
De bus
vorige
Reizen
volgende pagina: Bus 2