Voor het laatst bijgewerkt op: 15 april 2003
Met ca. 6 miljoen inwoners is Guadalajara na Mexico stad (incl. regio 22 miljoen) de grootste stad van het land maar kleiner dan de Mexicaanse gemeenschap in Los Angeles (8 miljoen?). Het vliegveld ligt niet enorm ver buiten de stad maar door al het verkeer is men vanuit het centrum snel een uur onderweg. Een dure taxirit dus. Maar omdat dit een internationaal vliegveld is kan men vele bestemmingen in de VS en Europa bereiken. Daarnaast is er veel concurrentie en daardoor is een vlucht van 3 kwartier naar Mexico city relatief goedkoop, ca € 85,- p.p. enkele reis.
( goewa-daa-la-ga-ra )
De bus doet er 8 á 9 uur over en kost € 40,- p.p. enkele reis. In het centrum is er een grote keus aan bezienswaardigheden. Tevens biedt de stad een rijk assortiment aan cultuur en veel theaters. Het folklorisch ballet is internationaal befaamd en maakt ook trips naar Europa. Er is ook een zeer grote overdekte markt waar men echt alles kan krijgen. Hotel Mexico 70 op 3 blokken van de markt vraagt voor een sobere kamer met 2 'grote' bedden ongeveer 18 Euro voor 2 personen. Ajiji (spreek uit:
a-gie-gie) is een rustiek dorpje dat ligt aan het meer van Chapala circa 60 km ten zuiden van Guadalajara. Hier heeft men een villapark gebouwd (met eigen beveiliging) waar welgestelde Amerikanen overwinteren. De omgeving is prachtig maar je hebt wel
een auto nodig want er is hier maar weinig openbaar vervoer.
uitvoeder: Eduardo van Beelen, oplevering 11 Juni 2001
start- en indexpagina
Lago de Chapalla