Voor het laatst bijgewerkt op: 15 april 2003
Voor de meesten Nederlanders is Mexico stad het eerste wat men ziet van dit land, tenzij men direct naar Cancun vliegt. Aangezien de meeste vluchten omstreeks 7 uur 's avonds landen krijgt men een prachtige show. Het is dan reeds donker en letterlijk miljoenen lichtjes bekleden de berghellingen van de stad en de voorsteden. Mexico doet dan zeker niet onder voor Parijs als lichtstad.
Informatie over hoe men zich kan laten vervoeren door de stad vindt men door op de knop 'reizen' te drukken. Maar wat kan men hier vinden? Aan de Eje Central in het oude centrum staat het hoogste gebouw van de stad, de Torre latino. Een rit naar de top om het uitzicht te bewonderen kost
€ 10,- p.p. is zeker de moeite waard.
Mexico's bekendste park, La Alameda, ligt tegenover de toren en is vereeuwigd door menig schrijver/schilder oa Diego Rivera. Het is nu te klein geworden voor alle drukte. Aan dit park ligt ook het mooiste theater van de stad: Belle Artes. Eens zakt het weg in de modder en scheurde het door de aardbe-vingen maar is nu gered voor de toekomst. Het belangrijkste plein van de stad wordt in Mexico zocalo genoemd. Enkele blokken oostenlijk van de toren en het park vindt men deze. Een enorm plein met volgens mij de grootste vlag ter wereld. Hier staan ook overheidsgebouwen, een nationaal museum en een kerk. Evenals veel hotels, winkels, horeca en een markt. Dit gebied wordt ook wel de Zona Rosa genoemd. Om te genieten van Mariachi muziek gaat men naar de Plaza Garibaldi, elke avond is het feest.
uitvoeder: Eduardo van Beelen, oplevering 11 Juni 2000
start- en indexpagina
wapen van de stad
bailar la Bamba?