percussionist
&
audio/video
 

E-mail: klankinbeeld

KLANK in BEELD heeft ten doel het stimuleren van o.a de jeugd om zich creatief te uiten via muziek en video. Zij tracht haar doel te bereiken door het ontwikkelen, produceren en uitvoeren van niet-alledaagse muziek en video voor een breed publiek in theater, scholen en andere instellingen.

Theatervoorstellingen voor scholen: (zie ook bij Klankverhalen !)

WATERMUSIC: geschikt voor alle leeftijden.
Langzaam ontwaakt de natuur. Een haan kraait. Allerlei vogels geven op hun eigen wijze aan dat de dag weer is begonnen. Ze zingen en baden aan de oever.
Ernesto Arrendell en Jan van Bijnen gaan muzikaal op pad langs beken en rivieren. Bij een moeras aan-gekomen worden ze belaagd door zwermen muggen. In de moerasdampen zingen waternimfen, gasbellen borrelen omhoog naar het wateroppervlak. De brandende zon staat hoog aan de lucht, al het water verdampt en laat een droge woestijnvlakte achter. Krekels poetsen hun vleugels in de hitte.
Dorstig en hongerig gaan onder andere olifanten, apen, schapen, herten op zoek naar water en om groene blaadjes te kunnen eten. Dit wordt een lange barre tocht. Krokodillen liggen op de loer.
Plotseling breekt het regenseizoen aan. De droge rivierbedding verandert in een woeste kolkende stroom en eindigt via een enorme waterval in een groot meer. De rust keert terug, het begint te schemeren. Vogels dansen en verleiden elkaar. De zon gaat langzaam onder en het wordt nacht, de uil roept.
De voorstelling wordt ondersteund middels een projectie van prachtige beelden uit de natuur.Na afloop wordt uitleg gegeven over de verschillende instrumenten a.h.v. vragen van de leerlingen. Een lesbrief is beschikbaar.

KALIBASHA: geschikt vanaf 8 jaar en ouder
In deze voor scholen aangepaste voorstelling wordt de toeschouwer meegenomen naar de sfeer van o.a. een verlaten Antartica, de mystieke diepte van de oceanen, landschappen, dieren en culturele dansvormen. Middels een scala aan instrumenten, objecten, materiaal en videoprojecties waant de toeschouwer zich in een andere wereld. Je valt van de ene verbazing, verrassing in de andere. Het is een uniek schouwspel van klanken, beelden, beweging en (grappige) effecten. De muziek, instrumenten en de beelden zijn een mengeling van allerlei culturen en landen, metname Afrika , Caribbean, Zuid-Amerika, India, China, Indianen uit Canada, Noord-Amerika, Zwitserland. Na afloop wordt uitleg gegeven over de verschillende instrumenten a.h.v. vragen van de leerlingen. Een lesbrief is beschikbaar.

Inhoud en doelstelling
Leerlingen ervaren dat muziek en geluiden overal aanwezig zijn. En uit van alles nog wat kan muziek gemaakt worden tot zelf een heel klankverhaal. Tevens maken ze kennis met diverse elementen uit de natuur.

Technische gegevens:
-Lokatie dient verduisterd te kunnen worden ivm beeldprojectie
- Aantal leerlingen/voorstelling circa 100 op school, circa 150 in theatersetting
- Speelvlak, circa 7 m breed en 4m diep. Hoogte geen eisen
Kosten exclusief 19% btw, inclusief transport/reiskosten:
Graag in onderling overleg afhankelijk afstand en aantal keren per dag op zelfde locatie
- 2e en 3e voorstelling 50% reductie regeling

 

WORKSHOPS : geschikt voor PO en VO, MBO

Inhoud en doelstellingen:
Dit muziekproject bezorgt de leerlingen een ongelooflijke ervaring waarbij ze de gelegenheid krijgen
te proeven van andere culturen. Voor de leerlingen is het plezier en genieten van het spel en het
elkaar ontmoeten, het belangrijkste. De sleutelwoorden hierbij zijn: multicultureel, ontmoeting,
enthousiasme, laagdrempelig en gewoon doen!

De leerlingen gaan muziek maken met verschillende instrumenten uit verschillende landen.
Instrumenten die gebruikt worden komen bijvoorbeeld uit Afrika, het midden Oosten, Europa, Zuid
Amerika. Ze leren een simpel basisritme spelen waarop geïmproviseerd kan worden.
De workshops sluiten aan bij het niveau van de leerlingen (1 uur per keer).
Centraal staat het aanleren van de ritmen; het leren luisteren naar elkaar; het ritmisch samenspelen
en 'last but not least' het plezier hebben in het samenspelen.


kerndoelen
- Kennismaken met verschillende instrumenten uit verschillende landen;
- leren bespelen van verschillende instrumenten;
- leren samenspelen;
- leren ritmisch luisteren;
- geven van een kleine presentatie/optreden.

Groepsgrootte
circa 20 leerlingen/groep

Locatie
Op school in de klas of aparte ruimte (i.v.m geluidsoverlast voor anderen)

Kosten
In overleg. Afhankelijk van o.a afstand, aantal keer etc.

 

 


Workshop in Almelo, leerlingen van Havo, Vbo

 

Klank in Beeld organiseerde voor de periode april-september 2010 en februari-september 2011 een tournee langs 40 zorginstellingen verspreid over heel Nederland. Het zijn muziekvoorstellingen welke gepaard gaan met prachtige videobeelden. De toeschouwer wordt meegenomen door de geluiden en sferen naar de natuur. Een scala aan instrumenten en effectopbjecten worden hierbij gebruikt en bespeeld. Het tournee is mogelijk gemaakt door subsidie van:

Ars Donandi
fk HEIN
HSHB
MAOC
RCOAK
Sluyterman van Loo/ Pape-stichting
Stg Kattendyke-Drucker
van de Berch van Heemstede Stichting

Klank in Beeld organiseerde voor de periode najaar 2009- eind 2010 een 15-tal voorstellingen in Groningen en regio in verschillende zorgcentra

Deze tour is mogelijk gemaakt met subsidie van Gemeente Groningen
Emmaplein Foundation

 

Klank in Beeld organiseerde voor de periode 2008 en 2009 een tournee langs 52 zorginstellingen door geheel Nederland met het klankverhaal WATERMUSIC, gespeeld door Ernesto Arrendell en Jan van Bijnen. Per provincie werden 4-5 centra bezocht.
Dit tournee werd mogelijk gemaakt door de subsidie van:

Stichting DOEN
RCOAK
Sluyterman van Loo
Fundatie van den Santheuvel- Sobbe
MAOC Gravin van Bylandt
Stichting Het Vierkerkenhuis.

 

Op donderdag 13 maart 2008 organiseerde Klank in Beeld voor circa 300 kinderen van de basisscholen Noordenveld een drie tal concerten met het klankverhaal Ocean Dream in Theater De Winsinghhof te Roden.
Deze concerten zijn mogelijk gemaakt door subsidie van Stichting Suzanne Hovinga

 

Op zondagmiddag 6 en 20 april 2008 speelden Ernesto Arrendell met Jan van Bijnen en Kees van Velthooven zijn klankverhaal DOODSTIL in de Oude Groninger Kerken van respectievelijk Grijpskerk en Nuis.

Deze twee concerten werden mogelijk gemaakt door subsidie van SNS-fonds Grijpskerk , door het initiatief van Stichting Klank in Beeld en de medewerking van de kerkbeheerders en SOGK