Jacqueline de Vaan (1964), studeerde in 1991 af als docent tekenen en textiele werkvormen. Echter, haar drang naar driedimensionaal werken was groot.
Ze volgde diverse beeldhouwworkshops en kreeg les van Han van der Ven, Adriaan Seelen, Hennie Barten, de Belgische Bertha Saveniers en de Duitse kunstenaar Gerhard Helmers.

Jacqueline heeft een grenzeloze fascinatie voor de diverse verschijningsvormen van steen. Zowel de zachtheid die het krachtige stoere materiaal kan uitdrukken als het gepolijst is, als de ruwe nog onbewerkte steen boeien haar. Ze speelt graag met verschillende manieren van bewerken om zo de juiste balans te vinden tussen vorm, lijn en emotie.
Het harde arduin geniet haar voorkeur. Daarnaast werkt ze o.a. in marmer, serpentijn, springstone, albast, onyx en harde bijna niet te bewerken materialen als graniet en basalt. Sinds 2001 maakt ze ook beelden in brons en hout.

In de afgelopen jaren heeft Jacqueline zich ontwikkeld tot een veelzijdig beeldhouwster. Ze maakt zowel figuratieve, vaak sterk vereenvoudigde expressionistische beelden, als organische abstracte vormen. Haar werken exposeert ze in Nederland, België en Frankrijk.