Meer reisverslagen bekijken ? Surf naar: |
Wil je iets zeggen over deze site, laat dan een bericht achter in ons gastenboek. |
Welkom op de website van Gerard, Epie, Sietske & Gosse
over onze kampeerreis door Japan.
Welcome at the website of Gerard, Epie, Sietske & Gosse
with photos of the camping trip trough Japan.
DEEL 1 Photos Tokyo-Nikko |
DEEL 2 Photos Ikaho-Kutsatsu-ShigaHeights-Yudanaka
|
DEEL
3 Photos
Matsumoto-North Alps(Kamikochi)-Japan Sea coast-Kyoto |
DEEL 4 Photos Kyoto-Tsumago-Mt. Fuji-Kamakura-Kawagoe-Saitama |
Op deze site kunnen jullie een selectie van foto's bekijken, die we hebben
gemaakt tijdens onze kampeerreis door Japan in chronologische volgorde (14 Juli-15
Augustus 2004).
We zijn begonnen in Tokyo. In Tokyo was het bloedheet en vochtig (37 graden
celsius). Onze eerste uitstap was naar Nikko (260 km ten Noorden van Tokyo).
Daar kwamen we terecht op onze eerste camping in de bergen en daar was het best
fris nachts (slaapzakken zeker nodig in juli). In Nikko hebben we genoten van
de prachtige cultuur en natuur.
Na ons bezoek aan Nikko zijn we teruggegaan naar Tokyo en hebben we het weekend doorgebracht bij een familie in een buitenwijk van Tokyo (twee uur met de trein vanaf centraal Station Tokyo). Gerard had deze vriendin leren kennen tijdens zijn bezoek aan Japan 15 jaar geleden. In het weekend nog een uitstapje gemaakt naar Akihabara (elektronisch centrum van Tokyo), maar elektronische spullen waren niet echt veel goedkoper dan hier. Trouwens let eens op het centraal station van Tokyo. Dit gebouw is een kopie (maar dan wel groter) van Amsterdam Centraal station.
Na onze reis naar Nikko, hadden we de smaak te pakken en hebben we een kleine rondreis gemaakt (zo'n 2500 km) naar het Westen en weer terug. Hierbij hebben we de volgende plaatsen bezocht: Ikaho (bronnenplaats), Kutsatsu (heet waterbronnen), Shiga Heights (prachtige vulkaanachtig gebied), Yudanaka met de apen baded in heet water bron, Matsumoto (japans kasteel), Noord Alpen van Japan (Kamikochi), Kust langs Japanse Zee, Kyoto, Tsumago, Mount Fuji in de wolken, Kamakura (groot bronzen beeld van Buddha) en vervolgens weer teruggereist naar Sakado (buitenwijk van Tokyo). We hebben veel verschillende dingen gezien: mooie natuur (bergen en prachtige dalen met japanse huizen en rijstvelden), een stoomtreinenmuseum in Kyoto (leuk voor Gosse en de papa), lelijke steden (steden die lijken op amerikaanse steden met veel schreeuwende reclame langs de weg en autoverkoopbedrijven), veel cultuur (mooie tempels) en natuurlijk niet te vergeten de vele heetwaterbronnen (we hebben er vijf verschillende uitgeprobeerd).
Kamperen in Japan is heel goed te doen. De campings zijn meestal niet luxe (eerder eenvoudig), maar vaak heb je genoeg ruimte en ook prachtige uitzichten. De meeste campings zijn te vinden in de bergen. De prijzen van de campings die wij hebben bezocht varieerde tussen de 1650 en 5500 yen. Reserveren is niet nodig en trouwens ook niet mogelijk als je geen japans spreekt.Weinig Japanners spreken engels. Dat was wel jammer want met andere japanners of kampeerders op de camping communiceren, dat was vrijwel onmogelijk. Op de campings (ongeveer 8) zijn we trouwens m.u.v. de camping bij Kyoto maar 1 keer westerse mensen tegengekomen (een jong stel uit Tsjechie). Wij hadden een boekje met Japanse woorden en zinnen bij ons en dat boekje hebben we echt heel veel gebruikt. Is Japan duur ? Dat viel ons eigenlijk wel mee. De benzine (omgerekend 80 eurocent per liter) was in ieder geval goedkoop. Ook het huren van de auto (28 dagen lang) kostte maar 1000 euro. Het eten (groente en fruit) was wel wat duurder dan hier, maar ook niet echt veel. Hotels zijn wel duur, maar daar hebben we geen gebruik van hoeven maken.
Autorijden in Japan wordt afgeraden in elk reisboek dat we hebben gelezen. Japan beschikt inderdaad ook over een goed stelsel openbaar vervoer. Maar openbaar vervoer en kamperen, dat gaat niet samen, ook niet in Japan. In Japan rijden ze links, maar daar wen je snel aan. De richtingsborden met plaatsnamen zijn in het Japanse schrift, maar ook in het Europese Letterschrift (en is dus leesbaar). Daarnaast zijn alle wegen genummerd en deze nummers vindt je terug op de route en op de Japanse wegenkaart die we hadden gekocht (volgens Gerard identiek systeem als in Frankrijk). Andere hulpmiddelen die we hadden waren: een engelse/japanse wegenkaart en volledig in japans meer gedetailleerde wegenkaart, en een gps-navigatiesysteem in de huurauto (met daarin een data-base met alle campings, heel handig). De wegenkaarten hebben we samen met onze Japanse vrienden in Tokyo gekocht. De laatste dag zijn we zelfs met de auto vanaf de buitenwijk naar het vliegveld Narita gereden in de stromende regen. Dit was op een zondag en er was veel verkeer, maar wel te doen. Of dit echter op een doordeweekse dag te doen is ? We raden het niet aan want kans op file is groot.
Behalve foto's hebben we ook nog filmmateriaal (ook erg leuk want met geluid). Maar wil je dat zien, dan moet je een keer langskomen.
Reageren ? Laat een bericht achter in ons gastenboek: Gastenboek
Copyright van alle informatie en foto's op deze site behoort toe aan E. Postmus. Foto's en informatie mogen zonder toestemming van de E. Postmus niet worden gebruikt in andere sites, worden gedownload of worden geprint.