Programma 2014
Start Terug

De volgende activiteiten vinden plaats in en achter de St. Annakapel te Koolwijk:

Datum: Tijd: Activiteit:
Zaterdag 26 juli 19.00 uur H. Mis in de open lucht m.m.v. Herpens gemengd koor.
Zondag 27 juli 10.30 uur Hoogmis in de open lucht m.m.v. Herpens gemengd koor;
Aansluitend is er koffie, thee en drankjes bij Boer Bens.
15.30 uur Plechtig Lof in de Annakapel.

Sint Annafeest 2014

Sint Anna wordt op de Koolwijk herdacht op 26 juli en op de eerste zondag erna. Dit jaar valt dat op zondag 27 juli, en dus wordt het Sint Annafeest gevierd op die dag. Ieder jaar trekt dit feest weer veel bezoekers die van heinde en ver naar de Koolwijk komen. Niet alleen voor de traditionele Hoogmis om 10.30 uur, maar ook voor de gezelligheid erna in een ontmoeting en weerzien met vele bekenden. Dit jaar worden er weer zo rond de duizend bezoekers verwacht.

We hopen op mooi weer, want dan zullen veel mensen de Koolwijk weten te vinden. Dit jaar hebben we wederom geen grote tent, en kunnen we bij slecht weer dus helaas niet hiernaar uitwijken. Houdt daarom rekening met het weer en neem evt. een regenjas mee (liever geen paraplu!). Daarnaast zullen er een beperkt aantal plaatsen in de Annakapel beschikbaar zijn. In de kapel kun u de H. Mis via de luidsprekers volgen. Er zullen ook geen stoelen beschikbaar zijn.

De opzet van het Sint Annafeest zoals vorig jaar zal hetzelfde blijven. Na de H. Missen zal in samenwerking met Boer Bens en de Buurtvereniging voor koffie, thee en andere drankjes gezorgd worden. Voor de hongerige mens zal er tegen een kleine vergoeding ook iets te eten zijn. Iedereen is na afloop van de H. Missen en het H. Lof welkom tegenover de parkeerplaats achter de Annakapel.

U vindt de St. Annakapel aan de Berghemseweg in Koolwijk, gelegen tussen Berghem en Herpen.

Maar wie was Anna eigenlijk? Anna wordt genoemd in een bijbelgeschrift uit de tweede eeuw na Christus, ook wel het proto-evangelie van Jacobus genoemd. Dit evangelie wordt niet officieel door de kerk erkend en is daarom niet in de bijbel opgenomen. Anna wordt hierin als moeder van Maria genoemd. Er is eigenlijk maar weinig over haar bekend. Anna kreeg haar kind pas op latere leeftijd en daardoor is zij beschermvrouwe van onvruchtbare en zwangere vrouwen geworden.

Programma

Zaterdag 26 juli, de eigenlijke feestdag van moeder Anna, zal dit jaar om 19.00 uur een H. Mis worden opgedragen door pastoor B. Driever uit Herpen. Als het weer dat toelaat vindt deze plaats in de open lucht, anders wordt uitgeweken naar de kapel. Het parochieel gemengd koor verzorgt de gezangen.

Zondag 27 juli vormt de plechtige Hoogmis om 10.30 uur in de openlucht het hoogtepunt van het St. Annafeest.

Hoofdcelebrant tijdens de Hoogmis is nog niet bekend.  Hij zal worden geassisteerd door pastoor Bertus Driever uit Herpen.

De muzikale opluistering wordt verzorgd door het Herpens gemengd koor onder leiding van Gerard Bierman.

Na de H. Mis zal tegenover de parkeerplaats bij Boer Bens aan iedereen de gelegenheid worden geboden een kop koffie, thee of anderszins te nuttigen.

Om 15.30 uur begint het Plechtig Lof in de kapel en daarin zal pastoor Driever voorgaan.

Het St. Annafeest is een mooie gelegenheid om kennis te maken met het buurtschap de Koolwijk en zijn bewoners. Een bezoekje aan de fraaie St. Annakapel is zeker de moeite waard! En misschien kiest u wel voor een frisse ochtendwandeling door de mooie bossen van Herperduin?

Heeft u nog vragen over het St. Annafeest, dan kunt u contact opnemen met de voorzitter van het kapelbestuur, pastoor Driever, tel. 0486 411424.

Wij hopen u te zien op een mooi en zonnig St. Annafeest.

E-mail: Webmaster

Laatst gewijzigd op 17 november 2013

FentA.nl