HOME AGENDA CONTACT    
 

 

Zomerreis naar de Elzas (F)


Zondag 6 t/m vrijdag 18 juli 2014.

 

Kleine steden, mooie wandelgebieden, uitgelezen kunstwerken en lekkere wijn zijn eigen aan deze streek tussen Frankrijk en Duitsland. 

De ommuurde steden en kastelen lijken zo uit een plaatjesboek te komen. De uitgestrekte bossen en hellingen van de natuurparken nodigen uit voor uitgestrekte wandelingen. En een dag later sta je voor het "Isenheimer Altar", het grote kunstwerk van Mathias GrŘnewald in Colmar. Kom mee naar de Elzas!

De eerste week verblijven wij in het noordelijke gedeelte. Wij logeren in het Foyer Notre-Dame de Reinacker. Van hier uit bezoeken wij Straatsburg, de oude bisschopsstad met de gotische kathedraal, maar ook het schitterende oude stadsgedeelte "La Petit France". 

 

Rondom de stad Haguenau liggen uitgestrekte bossen, omgeven van kleine dorpjes met vakwerkhuizen. Wissembourg, La Petite Pierre en Saverne zijn zeker een bezoek waard. Even over de grens bij Wissembourg ligt Bergzabern, het stadje dat nauw verbonden is met de bekering en doop van Edith Stein. 

Mont Ste-Odile is een oude bedevaartsplaats, gelegen hoog boven op een rots. Op weg naar het zuiden komen wij naar het in middeleeuwse stijl herbouwde kasteel Haut-Koenigsbourg. 

 

In de tweede week gaat onze reis iets meer naar het zuiden, naar de bedevaartplaats van Onze lieve Vrouw van drie Aren: Notre Dame de Trois-╔pis. Vanzelf nodigt ons verblijf daar uit tot gebed en aanbidding van het H. Sacrament. Zoals elke dag vieren wij ook hier de heilige Mis en zullen er momenten zijn van overweging en bezinning. Dicht in de buurt ligt het schitterende stadje Colmar met het bekende museum "Unterlinden". Het schilderij van het "Isenheimer Altar" geeft op indrukwekkende wijze het lijden van Christus weer. 

Plaatsen als Kaysersberg, Riquewihr en Ribeauville zijn eveneens de moeite waard.Vertrek: Zondag 6 juli, 13.00 uur Limbricht, Sittard of Maastricht. Terug: Vrijdag 18 juli, 17.00 uur in Maastricht 

Kosten (all-in): € 985,--
Infodag: Zondag 22 juni, 14.00 uur in Limbricht.

Opgave vˇˇr 1 juni 2014 bij: 
pastoor M. Otto en/ of Frank.

 

 

Van harte welkom. Het team van platform30+.   www.platform30plus.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to Top of Page