HOME AGENDA CONTACT LINKS  
 

 


Bezoek aan de Abdij Koningshoeven, 15 februari 2009.

In 1881 trokken trappistenmonniken naar Berkel-Enschot (Nbr.). Zij leefden aanvankelijk van landbouw en veeteelt. Maar voor de groeiende gemeenschap waren de inkomsten op de schrale grond al snel niet meer toereikend. Daarom besloten de monniken in 1884 trappistenbier te gaan brouwen.

“Dan zijn zij pas echte monniken, als zij van het werk van hun handen leven.” Dat schrijft Benedictus, de ‘architect’ van het westers kloosterleven. Volgens zijn richtlijnen moeten de monniken in hun eigen onderhoud voorzien. 

Deze dag willen wij een bezoek brengen aan dit klooster en aan de brouwerij. Uiteraard laten wij ons daar graag eens verwennen door de trappisten met een lekker biertje bij een Bourgondische lunch.

programma:

11.00 H. Mis in Abdij Koningshoeven.

12.30 Abdij lunch.

13.30 Excursie in de brouwerij en een video over het leven van de monniken.

Hierna pakken we de auto/ bus naar Tilburg om daar wat na te praten en een hapje te eten. 

Kosten bij de abdij voor de rondleiding en de kloostermaaltijd: 22,50 euro. Voor eigen consumpties en warme maaltijd in Tilburg ong. 15 euro. Neem ook een strippenkaart mee.

Op deze dag zijn Christiaan, Frank en Els aanwezig.

Graag aanmelden bij Christiaan. Tel.nr. 070-3831044, voor 10 februari. Geef even door hoe laat je denkt in (of uit) het programma te stappen. Informeer naar de mogelijkheid met auto's te poolen.

Kijk ook op: 

www.koningshoeven.nl/ en www.latrappe.nl

Van harte welkom. Het team van platform30+.

 

 

 

Go to Top of Page