HOME

AGENDA

CONTACT

   
 
Ook wj komen mee om te aanbidden (3)

30-plus traject in het kader van de Wereldjongerendagen 2005

Het platform biedt in augustus een eigen 'WJD voortraject'. En we zijn verheugd in het feit, dat al zo’n 35 personen zich hebben opgegeven. De inschrijving is gesloten, maar je kunt nog informeren of er afvallers zijn.

Hiernaast gaan zo’n 25 jongeren met ons mee op de zondag naar de afsluitende eucharistieviering in Frechen, bij Keulen.

Eerder is aangegeven, dat het voor 30 plus jongeren alleen mogelijk is op zondag de eucharistieviering mee te vieren in Frechen. Maar hierin is een zekere versoepeling gekomen. We willen jullie niet de volgende ingangen onthouden, die het mogelijk maken je toch wat meer te mengen onder de jongeren in Keulen.

A:    De duitse WJD organisatie biedt nu de mogelijkheid ook op zaterdagmiddag en -nacht de WJD activiteiten mee te vieren. Naar alle waarschijnlijkheid zal vanuit de Nederlandse WJD-organisatie een reisinitiatief worden georganiseerd voor dit weekend. Dit is inclusief de reis en (waar nodig) een weekend- pelgrimspakket.

B:    Het Nederlandse WJD-secretariaat is ook nog op zoek naar vrijwilligers. En wel specifiek de 30plus jongeren. Dit blijkt uit onderstaand bericht op de WJD.nl site en in het Katholiek Nieuwsblad. Zowel voor beveiligings- en logistieke taken of fysiek ondersteunend aan het programma. Of als voor begeleiding van gehandicapten.

  Ondersteun het Nederlandse WJD-programma
Help drie ochtenden mee in Keulen

Gepost op 9/5 '05 om 11:22u door Joost

UTRECHT - De voorbereidingen voor het programma voor de Nederlandse jongeren in Keulen zijn in volle gang. Tijdens de Wereldjongerendagen staan er drie spetterende ochtenden met alle Nederlanders op het programma. De WJD-organisatie is op zoek naar vrijwilligers die daarbij kunnen assisteren.
Het Nederlandse WJD-secretariaat zoekt mensen die meegaan naar Keulen en zich tijdens en rondom de Nederlandse ochtendprogramma’s op 17, 18 en 19 augustus willen inzetten. De ondersteunende activiteiten bestaan uit het op en afbouwen van programmaonderdelen. Ook zijn vrijwilligers nodig om een ordedienst en een team van stewards te formeren. 

Jong en oud kan zich als vrijwillger aanmelden, maar de organisatie doet vooral een beroep op de ’oudere jongeren’ om de jongsten de kans bieden volledig aan alle programmaonderdelen mee te doen. 

Wil jij jouw persoonlijke steentje bijdragen tijdens de WJD dan is dit je kans. Stuur een mailtje naar Jaap van Berkel op info@wjd.nl onder vermelding van ’vrijwilliger programma’, met daarin je naam, adres, telefoonnummer en mail. De WJD-organisatie neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bron:  www.wjd.nl

Men is op zoek naar een 40- 70 tal vrijwilligers. Van harte aanbevolen, als je je toch nog in het jongerengewoel wil storten. In het kort:

B1.   De gehandicaptenreis kent een voorprogramma en duurt 11 t/m 21 augustus. 

B2.   De vrijwilligers zijn werkzaam in Keulen vanaf 17 t/m 21 augustus.

Voor beide reizen wordt voor jou een pelgrimspas gekocht. Hiernaast verblijf je bij de jongeren op de diverse locaties in Keulen en wordt transport naar Keulen georganiseerd. Voor de kosten voor de vrijwilliger tijdens de reis kun je het best even informeren bij het WJD-secretariaat.

C:    Het Nederlandse WJD-secretariaat heeft haar vangnet-reis gepresenteerd. Hierbij is het mogelijk voor 30plusser de zaterdag en zondag op het veld in Frechen erbij te zijn. Lees hier verder over optie IV. 

D:     Wil je alleen op zondag 21 augustus naar Frechen (Keulen) om de afsluitende eucharistieviering mee te vieren, neem dan contact met ons op. Voorwaarde is wel, dat je zondagochtend in alle vroegte (ong. 4.30 uur) naar Aken toereist. We gaan per trein richting het veld.

Lees ook:

Deel 1: Programma 

Deel 2: Tussenstand


Voor vragen, het tonen van je interesse voor het platform30plus initiatief of opgave, neem dan contact met ons op.


  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to Top of Page