Pelgrimstocht Valkenburg - Banneux op 24 december 2008.

 

Wil jij nu eens een echt bijzondere voorbereiding op kerst? Lees dan verder!

Sinds de jaren dertig wordt elk jaar vlak voor kerst een
wandel-pelgrimstocht georganiseerd van Valkenburg naar Banneux (B.), die door honderden mensen wordt afgelegd. Ook dit jaar wordt deze weer gehouden en wel op woensdag 24 december. Niet mis qua afstand, want deze bedraagt 46 km. Maar onderweg is het super mooi. 

Wie heeft er zin om met ons mee te gaan op deze tocht naar dit overbekende en prachtig gelegen Maria bedevaartsoord? De wandeling gaat over goede wegen met onderweg enige hellingen. De route is bewegwijzerd. In Banneux wonen we aan het eind de grote nachtmis bij. 

Programma: 

dinsdag 23 december 2008: aankomst op 's avonds in Valkenburg (met trein of auto), 

woensdag 24 december 2008: we gaan op weg naar Banneux om 8.30 uur. Nachtmis in Banneux met aansluitend busvervoer terug naar de slaapplaats in Valkenburg.

donderdag 25 december 2008: in de ochtend vertrek vanuit Valkenburg. Evt. is er de mogelijkheid op de kerstochtendde H. Mis bij te wonen in Maastricht.

Prijs: Kosten voor vervoer en verblijf 2 nachten logies in Valkenburg zijn ongeveer 60 euro. Deelname aan de wandeling kost niets. Alleen je eigen inspanning. Maar je
krijgt er een hoop voldoening en plezier voor terug! En mocht je onderweg genoeg hebben, kun je altijd nog de streekbus pakken tot Banneux. Neem eten en drinken mee voor tijdens de wandeling.

Wat echter helpt is als je vooraf enige wandelingen maakt en natuurlijk moet je goede ingelopen wandelschoenen hebben. Evt kunnen we afspreken om samen een mooie
wandeling te maken. Ik denk aan de zondagen 16, 23 november of 14 december. Dit zal in de omgeving van Amsterdam plaatsvinden.

Voor vragen of aanmelding meld je bij Guido Hulshoff, 06 40855447 of email: g.hulshoff@tiscali.nl

 

 

Deze activiteit wordt je aangeboden via de website van platform30+.

Go to Top of Page