Nieuwe generatie monniken starten maandelijkse ontmoetingen

DE ZONDAGEN VAN EGMOND.


Beste 20++ en 30 plus+plus ‘ers, 

Herken je dit ook? Het gevoel dat je geen aansluiting meer kunt vinden bij jongerengroepen. Je bent die fase voorbij en zelf voel je: ik ben te jong om aan te sluiten bij ouderengroepen. Toch wil je dat tikkeltje meer… contact met leeftijdsgenoten die ook verlangen naar geloofsverdieping, naar spiritualiteitsbeleving. Op een actieve manier je innerlijke zoektocht concreet gestalte geven.

In de Abdij van Egmond zijn we met een nieuwe generatie monniken. Wij herkennen deze signalen duidelijk. Daarom willen we op regelmatige basis samenkomen. Ontmoetingen gekoppeld aan een monastieke viering. Meditatie, psalmgezang, gemeenschapszin en gezelligheid staan hierbij centraal.

Na deze monastieke viering is er ruimte om van gedachten te wisselen over het geloof, onze geloofsbeleving, het monastieke leven,… Wij hopen elkaar te bemoedigen, te inspireren, te troosten, te steunen in het geloof. Samen de weg gaan die voor ons open ligt, elk op onze eigen manier. Uiteraard vergeten we de koffie en koek niet. Of heb je liever onze heerlijke abdijthee?


Datum: elke 3e zondag van de maand: 16 nov. 2008, 21 dec. 2008, 18 jan 2009, 15 feb. 2009, 15 mrt. 2009, 19 apr. 2009, 17 mei 2009 en 21 juni
Tijd: 14.30 uur tot 16.00 uur
Plaats: Benedictushof, annex Abdijwinkel
Ingang via: Vennewatersweg 27 1935 AR Egmond-Binnen

Er kunnen maximaal 25 mensen deelnemen, mannen als vrouwen.
Aanmelden: abdijweb@xs4all.nl
Onderwerp: ontmoetingsviering
Gelieve uw naam/adres/leeftijd/tel.nr en emailadres te vermelden.

Aan deze ontmoetingsvieringen zijn geen kosten verbonden.

Jullie zijn van harte welkom. Broeders Adri, Luiz, Steve en Peter.

 

 

Deze activiteit wordt je aangeboden via de website van platform30+.

Go to Top of Page