HOME AGENDA CONTACT  UPDATE 24 DEC. 2006
 

R.K. PLATFORM 30+ 

 

Kersttafereel in de kerk van St. Maria degli Angeli, Assisie

Bovenstaand kersttafereel is gefotografeerd in Assisie, waar wij dit jaar een deel van de vakantie hebben doorgebracht. Een tafereel, dat ons doet herinneren aan de grootse dingen, die God voor ons heeft gedaan. Hij heeft ons zijn Zoon gezonden.

In de adventtijd hebben wij het mysterie overwogen van Gods werk onder de mensen. Twee vrouwen, Elisabeth en Maria worden op bijzondere wijze zwanger van respectievelijk Johannes de Doper en Jezus.

Met kerstmis vieren wij de komst van het kindje Jezus. Een kind, dat is geboren voor ieder mens om onder ons het goddelijk licht te zijn waarvoor wij onze harten mogen openen.

Zoals Johannes de Doper bij het Isenheimer altaar, die hier rechts staat en die een tekst lijkt uit te spreken: Illum oportet crescere, me autem minui. Hij (Jezus) moet groter worden, ik kleiner (Joh. 3:30), een tekst waarmee de immer bescheiden Doper al geruime tijd voor Jezus' dood aangaf hoe de verhoudingen lagen.

Ook het Platform30+ wil niets anders zijn dan een verwijzing naar Hem, een klein weerloos kindje, onze verlosser, onze Immanuel, God met ons. Laten wij op weg gaan om Hem te aanbidden. Met deze gedachte wensen wij iedereen een Zalig kerstmis en een voorspoedig, liefdevol en gezegend 2007.

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to Top of Page