Vrijdag 7 Januari 2005, Muzikale Sing Inn LAUDATE, georganiseerd door leden van verschillende christelijke kerkgemeenschappen in Venlo. Plaats: H.Hartkerk Tegelen, Nachtegaalstraat 51(bij de Doolhof) Aanvang: 20.00u. Kerk open vanaf 19.30. Entree vrij. Uitgenodigd zijn allen die in deze Driekoningentijd luister willen geven aan de Blijde Boodschap en graag mee willen zingen en danken tijdens deze tweede LAUDATE.

"Laudate"♫ ♫… OMNES GENTES ♫ ♫

Voor de tweede keer wordt een Muzikale Happening: LAUDATE, op touw gezet door leden van verschillende christelijke kerkgemeenschappen in de gemeente Venlo. Het initiatief komt voort uit het gezamenlijk georganiseerde, zeer geslaagde dubbelconcert van Elly& Rikkert Zuiderveld in mei 2003. Op vrijdagavond 7 januari 2005 vindt deze tweede LAUDATE plaats in de H.Hartkerk in Tegelen. Het thema dit jaar: Wij zijn gekomen om Hem te aanbidden , is overgenomen van de aanstaande Wereldjongerendagen in augustus 2005 in Keulen, waarvoor de organiserende katholieke kerk alle medechristenen van harte uitnodigt. 

LAUDATE omnes gentes, Wij zijn gekomen om Hem te aanbidden. Met muziek, zang en dans wil de organisatie van LAUDATE alle kerkelijke, randkerkelijke en buitenkerkelijke gelovigen en sympathisanten uitnodigen, voor een actief muzikaal samenzijn tot lof en eer van Gods naam, vanuit de innige wens om als Eenheid in verscheidenheid, samen het christelijke geloof te vieren. Het programma is gericht op veel samen zingen. Het muzikale repertoire bestaat uit een verscheidenheid aan liederen waarin elke geloofsgemeenschap zich min of meer zal herkennen, variërend van traditioneel tot klassiek, van Taizé-liederen tot moderne Gospelsongs . 
In het programma is verder plaats ingeruimd voor een korte schriftlezing, een dansuitvoering en een persoonlijk getuigenis van veelzijdig kerkmedewerkster Mieke Verkoeijen, al jarenlang met liefde verbonden aan de solidariteitsmaaltijd voor daklozen in Venlo. Na afloop van deze LAUDATE is er gelegenheid om nader met elkaar kennis te maken in café zaal De Witte, gelegen tegenover de H.Hartkerk. Voor consumpties geldt een gereduceerde prijs. Er zal een uitgebreide christelijke boekentafel met onder meer cd’s aanwezig zijn, waarover informatie verkrijgbaar is bij mevr. Rini Demedts 077-3823286.

Voor meer informatie over deze avond kunt u terecht bij : Janneke Schelling 077-3211781, Thea Crommentuijn 077-3510388, John Dautzenberg 077-3731579 of Tiny Kuntzelaers-Küsters 077-3730006.