Homepage g.vd.sel / modelbaan

HCCM Software

Software

Voor het eerst sinds het bestaan van de HCCM zijn er twee programma's die de modelbaan via het HCCM systeem aan kunnen sturen. Het eerste is het DOS programma van de HCCM, terwijl het tweede programma een onder Windows functionerend programma is, n.l. Koploper.

HCCM programma

Het HCCM programma is destijds op 8 bits computers (C64, MSX) geschreven. Toen de XT ingevoerd werd is het programma geconverteerd naar het PC platform. Doordat de hardware op het PC platform niet drastisch is gewijzigd, functioneert het programma vandaag de dag nog steeds op de snelste pentium. Het programma maakt gebruik van zijn eigen IO routines voor het aansturen van de compoort. Voor aansturen van het beeldscherm en toetsenbord worden de door DOS geleverde routines gebruikt. Op een Windows machine zal het in een zogenaamde DOS box werken. De eigen seriële aansturing maakt het programma alleen geschikt voor Windows 95/98.

Het onder DOS functionerende programma van de HCCM heeft de volgende functionaliteit:

Koploper (Windows programma)

Van de webpagina http://www.pahasoft.nl/ is het programma Koploper te downloaden. Dit is naast verscheidene andere systemen geschikt om de HCCM hardware aan te sturen. Het programma heeft als besturings systeem een Windows variant nodig.

Het programma Koploper heeft de volgende functionaliteit:

Hulp bij HCCM programma of Koploper

Voor vragen over het HCCM programma of Koploper kan er een E-mail gestuurd worden naar de HCCM maillist.

Gebruik onderstaande om hiervan lid te worden:

Subscribe to hccm
Powered by groups.yahoo.com

Hierna kan met een E-mail naar mailto:hccm@yahoogroups.com de vraag gesteld worden.