KB » Computer » Beschrijvingen van diverse tools, die niet in andere categorieën vallen

Beschrijvingen van diverse tools

    Tweeten

SysExporter (versie 1.60)

Kort samengevat: dit programma laat je teksten uit allerlei vensters kopiëren die normaal niet te kopiëren zijn. Onderstaand een paar voorbeelden.

Als je een probleem tegenkomt krijg je vaak 1 of ander venster met een foutboodschap op je scherm. Die wil je graag bewaren, om later te kunnen uitzoeken wat er aan de hand was, of je wilt hem aan anderen laten zien. Maar dat soort teksten zijn vaak niet te kopiëren.

Je kan ook bv. een lijst van bestanden uit Verkenner keurig in tekstvorm krijgen.

Download

Je kan het programma hier downloaden. Je hoeft het niet te installeren en het is gratis.

Werking

Je start het programma, en dan staat in de bovenste helft van je venster een lijst met alle vensters die op dat moment openstaan.

Omdat het venster van een programma soms uit een heleboel sub-"vensters" bestaat (sub-onderdelen of objecten is in dit kader een beter woord) zie je een venster/programma soms talloze keren terugkomen (ze staan standaard in alfabetische volgorde). In de 2e kolom zie je ook wat voor type onderdeel het is, bv. een ListView (bv. lijstje met bestanden), een StatusBar (de statusbalk onderin het venster), een TextBox (de titel van een venster of subvenster), en er zijn nog een paar mogelijkheden.

In de onderste helft van het venster staat de tekst van het betreffende onderdeel, en die kan je gewoon kopiëren.

Soms zie je niet bij welk programma een onderdeel hoort. Ik heb bv. in de 1e kolom Server Busy staan. Het is een Label, en de tekst is
This action cannot be completed because the "Explore2fs Virtual Volumes" program is not responding. Choose "Switch To" and correct the problem.
In de 7e kolom kan je onder Process Name zien bij welk programma de tekst hoort, in dit geval WORDPAD.EXE. En doordat ik veel vensters (ca. 30) heb openstaan, had ik deze nog niet gezien, maar hij staat er inderdaad.

Het programma laat niet altijd alle teksten in alle vensters zien, maar desondanks is het m.i. een uniek programma!!


    Tweeten

© Henk Dalmolen
Reageer via E-mail (dalmolen@xs4all.nl)

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op: 13-3-2013 14:39:26