SALADES.

Groentes rauw eten, is de snelste en gezondste manier en kost bovendien ook geen brandstof. Blad groentes zijn volumineus om mee te nemen en moeten met veel water gewassen worden, daarom hier een paar andere salades. Als sausje eenvoudig wat mayonaise, of olie en citroensap of een pakje droge saladedressing met water of yoghurt aanmaken.

Een Chinees eetkarretje in Thailand met heel veel vreemdsoortig voedsel, maar zonder enige salades of andere verse groenten.
Komkommersalade
Snij de komkommer in dunne schijfjes, 'n halve paprika in dunne reepjes erbij en twee tomaten in plakjes, als dressing wat olie en citroensap en kruidenzout.
Koolsla
Snij een kwart wit kooltje in fijne reepjes, meng met een ½ potje paprikasalade.
Bleekselderijsla
Snij de stengels bleekselderij heel fijn, appelstukjes erbij en als je het bij je hebt wat studentenhaver, als dressing yoghurt met citoensap.

MAALTIJDSALADES.Als het te warm is om te koken, met een stuk brood erbij voor extra vulling

Avocadosalade met bonen
Snij 2 avocado's in stukjes en meng met een blikje mais, een groot blik bruine of kidneybonen, 4 kleingesneden tomaten, 1 paprika in reepjes, een gehakt uitje en een gesnipperde appel (of ander fruit). Dressing van olijfolie en citroensap.
Tonijn-bonensalade
Was een kropje sla. Voeg een blikje uitgelekte witte bonen toe, een blikje kleingesneden tonijn, een gesnipperde ui, een kleingesneden paprika en eventueel een teentje knoflook. Maak een sausje van olijfolie en citoensap met peper en zout.
Gazpacho
Zie recept bij oud brood

NATUURSOEP.

  • 1 pannetjes vol brandnetels
  • 1 kop melk
  • 50 g kaas
  • ½ l bouillon
Dompel de brandnetels even in kokend water, dan prikken ze niet meer, haal de stengels eraf en snij de blaadjes klein, fruit ze in olie en smoor ze gaar.
Strooi wat meel in de prut en voeg al roerend bouillon toe, doorkoken en de melk toevoegen bestrooien met de fijngesneden kaas.