Meer recepten met:  [aardappel] Terug   Index
 

AARDAPPELWIJN

 
Witte wijn zwaar
per 5 liter
Ingrediënten: Hoeveelheden:
Aardappelen 1000 gram
Citroen 1 stuks
Sinaasappel 1 stuks
Tarwekorrels 225 gram
Water tot 5 liter
Rozijnen 225 gram
Suiker 1500 gram
Pecto-enzymen
Gist
 
  • Was en schil de aardappelen en kook ze op een zacht vuurtje gaar. Giet het kookvocht via een zeef bij de dun-afgeschilde schillen en het sap van de citrusvruchten en voeg de tarwekorrels, suiker en de gehakte rozijnen hierbij. Laat het mengsel tot lauwwarm afkoelen en voeg vervolgens de gist erbij.
  • Laat de most in ca. 3 weken uitgisten. Roer de most op gezette tijden door. Hevel de most in een gistingsvat en plaats een waterslot.
  • Laat de wijn tenminste 6 maanden rijpen alvorens ze te bottelen.
  • Het is een zware koppige wijn.
 
Meer recepten met:  [aardappel] Terug   Index