Meer recepten met:  [aardbei] Terug   Index
 

AARDBEIENWIJN

 
Halfzoete rosé tafelwijn
per 4,5 liter
Ingrediënten: Hoeveelheden:
Aardbeien(rijp) 1800 gram
Suiker 1360 gram
Citroenzuur 0,25 gram
Tannine 1,75 gram
Gist en gistvoedingszout
Campdentabletten (sulfiet)
Anti-pectine enzym

  • Maak de aardbeien schoon, was ze goed en laat ze uitlekken.
  • Los de suiker op in een beetje water, voeg de aardbeien toe en prak ze fijn.
  • Voeg 2,3 liter warm water toe en laat dit in een afgedekte emmer twee dagen staan.
  • Voeg daarna citroenzuur, tannine en het antipectine-enzym toe en laat het 24 uur staan.
  • Nu weer 2,3 liter warm water toevoegen, goed doorroeren en in een gistingsfles zeven.
  • Voeg gist plus gistvoedingszout toe, sluit de fles af met een waterslot.
  • Als de gisting voltooid is, de most in een fles zeven, een sulfiettabletje toevoegen en de fles afsluiten met een spon.
  • Hevel nogmaals over na twee maanden en dan nog een keer voor het bottelen
  • Bottelen in donkere fles en donker opslaan dit in verband met de zeer tere kleur.
  • ** Bij gebruik van 1130 gram suiker wordt het een goede droge wijn.
 
Meer recepten met:  [aardbei] Terug   Index