- Maak de aardbeien schoon, was ze goed en laat ze uitlekken.
- Los de suiker op in een beetje water, voeg de aardbeien toe en prak ze fijn.
- Voeg 2,3 liter warm water toe en laat dit in een afgedekte emmer twee dagen staan.
- Voeg daarna citroenzuur, tannine en het antipectine-enzym toe en laat het 24 uur staan.
- Nu weer 2,3 liter warm water toevoegen, goed doorroeren en in een gistingsfles zeven.
- Voeg gist plus gistvoedingszout toe, sluit de fles af met een waterslot.
- Als de gisting voltooid is, de most in een fles zeven, een sulfiettabletje toevoegen en
de fles afsluiten met een spon.
- Hevel nogmaals over na twee maanden en dan nog een keer voor het bottelen
- Bottelen in donkere fles en donker opslaan dit in verband met de zeer tere kleur.
- ** Bij gebruik van 1130 gram suiker wordt het een goede droge wijn.
|