Meer recepten met:  [abrikoos] Terug   Index
 

ABRIKOZENWIJN

 
Droge witte tafelwijn
per 5 liter
Ingrediënten: Hoeveelheden:
Abrikozen in siroop (blik) 1000 gram
Suiker 550 gram
Druivenconcentraat (wit) 250 gram
Wijnsteenzuur 2,5 gram
Citroenzuur 2,5 gram
Pecto-enzym 5 gram
Tannine 5 gram
Gist Hock of Chablis
Gistvoeding en sulfiet

  • Maak een giststarter. Giet de abrikozen en de siroop in een vat en voeg ook de andere ingrediënten toe. (behalve de gist.) Doe er 2 sulfiettabletjes bij en laat het een nacht afgedekt staan.
  • Voeg de gist toe en laat de most 4 dagen gisten bij een temperatuur van 22° C. Dagelijks meerdere keren goed doorroeren.
  • Pers de pulp uit, giet het sap in een gistingsvat met waterslot en laat de wijn uitgisten tot S.G. 0.995.
  • Hevel de wijn over.
  • Hevel daarna over als de wijn echt helder is.
  • Bewaar de wijn gedurende 6 maanden bij ca. 10° C.
  • Om de drie maanden overhevelen en een 1/2 sulfiettabletje toevoegen.
  • Bottelen wanneer er geen depot meer wordt gevormd en bewaar hem dan nog 3 maanden.
 
Meer recepten met:  [abrikoos] Terug   Index