Meer recepten met:  [ananas] Terug   Index
 

ANANASWIJN

 
Halfzoete witte tafelwijn
per 5 liter
Ingrediënten: Hoeveelheden:
Ananassap (in blik) 1350 gram
Suiker 1000 gram
Rozijnen 500 gram
Wijnsteenzuur 2,5 gram
Appelzuur 2,5 gram
Pecto-enzym 5 gram
Tannine 5 gram
Gist Graves
Gistvoeding en sulfiet

  • Maak een giststarter. Hak de rozijnen fijn en doe ze met de suiker en het ananassap in het gistingsvat. Giet hierbij 3 liter kokend water.
  • Voeg de volgende dag de rest van de ingrediënten toe en laat de pulp drie dagen gisten. Dagelijks meerdere malen doorroeren.
  • Pers de pulp licht uit en doe de most in gistingsvat vul vat bij tot schouderhoogte en sluit het af met een waterslot.
  • Overhevelen bij S.G. 1.005.
  • Hevel daarna over als de wijn echt helder is en vul de fles geheel.
  • Bewaar de wijn gedurende 9 maanden bij ca. 10° C.
  • Om de drie maanden overhevelen en een 1/2 sulfiettabletje toevoegen.
  • Bottelen wanneer er geen depot meer wordt gevormd en bewaar hem dan nog 3 maanden.
 
Meer recepten met:  [ananas] Terug   Index